13 april 2024: open dag Jeugdroeien R&ZV Daventria

Op zoek naar een uitdaging? Ga eens roeien!

Op 13 april organiseert Roeivereniging Daventria een open dag voor nieuwe jeugdroeiers. Belangstellenden zijn welkom tussen 12 en 14 uur in ons botenhuis aan de Rembrandtkade in Deventer. Ons botenhuis ligt in de jachthaven in Deventer, de toegang is vanaf de parkeerplaats via de meest noordelijke brug. Wij zullen je laten ervaren hoe de roeibeweging is en ook in oefenboten het water opgaan. Een rondleiding door ons botenhuis, met circa 50 (!) roeiboten hoort er ook bij.

En heeft de open dag je interesse gewekt?? Na de open dag begint een kennismakingscursus voor beginnende roeiers. Gedurende 6 weken leer je roeien op beginnersniveau. Als je daarna besluit lid te worden gaan we trainen voor je eerste roeiwedstrijd op de Bosbaan in Amsterdam. Deze wedstrijd is begin juli. Iedereen kan daar starten op zijn of haar eigen niveau. Ook de ervaren roeiers van Daventria doen aan dit toernooi mee. Op die manier leer je snel de andere jeugdleden kennen.

De roeicursus is geschikt voor roeiers van 11 tot 18 jaar. Je moet goed kunnen zwemmen want we roeien op het water van de jachthaven. Roeien is een sport waarbij je een goede conditie krijgt, je gebruikt alle spiergroepen. Je zult ervaren dat je gevoel voor evenwicht en coördinatie van je lichaam door het roeien goed wordt ontwikkeld. Als het weer te slecht is voor buiten roeien beschikt Daventria over een trainingsruimte waar getraind kan worden op roei-ergometers en we trainen ook met gewichten. Roeien is een combinatie van kracht, uithoudingsvermogen en techniek. Lekker buiten en op het water!

Aanmelden voor de open dag kan op jeugd@daventria.com Ben je dan verhinderd, stuur ons een e-mail, we maken graag een afspraak op een ander moment.