De finale start om 14:30 uur en om 16.30 uur reikt wethouder Thomas Walder de hoofdprijs uit aan de winnaar van het toernooi. De vier finalisten zijn Hagenpoort 1, De Olijfboom1, De Ontdekking 1 en de Van Lith 1. Zij bereikten de finale na drie voorrondes. Aan die voorrondes deden 13 teams en ca. 60 kinderen van 8 basisscholen uit Deventer mee.

 De nummers 1 en 2 van de finale plaatsen zich ook voor de halve finale van de Oostelijke Schaakbond (OSBO) op zaterdag 21 maart. De nummer 3 kan meedingen naar een 'wildcard'. Tijdens deze halve finale strijden zij tegen teams uit andere steden en dorpen.   

Traditie

Het is inmiddels de 49e editie van het jaarlijkse toernooi. Er is zelfs een wisselbeker uit 1971. Basisschool De Hagenpoort is koploper met 11 kampioenschappen. Het toernooi wordt georganiseerd door Montessori Kindcentrum De Ontdekking en het Deventer Schaak Genootschap Pallas (www.dsgpallas.nl ).

 

 

 

  • Datum: 04-02-2020

Lees ook