Bijeenkomst Iedereen Actief

In Deventer sporten we inclusief Iedereen!

Op 29 juni 2018 heeft minister Bruno Bruins samen met vertegenwoordigers van de sport, van gemeenten en andere organisaties het eerste nationale sportakkoord getekend: ‘Sport verenigt Nederland’. Het is het eindpunt van een intensief voorbereidingstraject en de start van een nieuwe fase, waarin VWS met velen gezamenlijk de ambities wil realiseren. Doel van het Sportakkoord is om de organisatie en financiën van de sport toekomstbestendig te maken. In het sportakkoord worden zes thema's aangehaald

 1. Inclusief sporten
 2. Duurzame sportinfrastructuur
 3. Vitale sport- & beweegaanbieders
 4. Positieve sportcultuur
 5. Van jongs af aan vaardig in bewegen
 6. Topsport die inspireert

Tijdens de bijeenkomst Iedereen Actief: 'in Deventer sporten we inclusief iedereen!' wordt het thema inclusief sporten uitgelicht. Hoe gaan we hier in Deventer op dit moment mee om en hoe kun je als vereniging met inclusief sporten bezig?

Programma

Tijd

Onderwerp

17.00 – 17.30 uur

Inloop & ontvangst met koffie/thee

17.30 – 18.15 uur

Kick-off Inclusief Sporten met Esther Vergeer

18.15 – 18.35 uur

Allemaal Winnaars! door Liesbeth Grijsen, ambassadeur Deventer Sportploeg

18.35 – 18.50 uur

Voorbeelden uit de praktijk: Tafeltennisvereniging Swift & volleybalvereniging Avior

18.50 – 19.15 uur

Iedereen Actief On Tour

19.15 – 19.50 uur

Netwerkbuffet

19.50 – 20.00 uur

Verplaatsing naar de grote zaal Schouwburg

20.00 – 21.15 uur

Deventer Sportverkiezing 2018: de show

21.15 – 23.00 uur

Afterparty in stadsfoyer

 

Voor de informatie over de onderwerpen kijkt u bij 'FAQ: de onderwerpen tijdens de bijeenkomst Iedereen Actief.

Inschrijven

 

 • Naast haar eigen verhaal en nieuwe functie als chef d’équipe paralympische ploeg 2020 Tokyo kan ze iets vertellen hoe ze tennisverenigingen enthousiast maakt om iedereen met en zonder beperking te laten deelnemen.

 • Een samenleving waarin iedereen, met of zonder handicap, vanzelfsprekend samen leven. In Nederland zijn veel drempels waardoor mensen met een handicap níet kunnen meedoen. Daardoor staan zij vaak aan de zijlijn. Veel kinderen met een handicap gaan bijvoorbeeld naar aparte scholen. Soms gaan ze zelfs helemaal niet naar school. De speeltuin in de buurt is voor hen vaak niet toegankelijk, evenmin als de sportclub, een vakantiebestemming of de arbeidsmarkt.

   

  In het Nationaal Sportakkoord staat ‘Inclusief Sporten’ als hoofdthema beschreven. Maar wat houdt dat nou precies in? Tijdens de bijeenkomst komt u te weten hoe u hier als sportbestuurder mee om kunt gaan.

 • Voorbeeld van een vereniging waar iedereen het gevoel heeft erbij te horen. Iedereen kan deel nemen aan alle vereniging activiteiten. TTV Swift en VV Avior geven op totaal verschillende wijze invulling aan inclusief sporten.

 • Iedereen Actief On Tour is een regionaal programma dat inclusief sporten in de praktijk toepast. Als vereniging kun je hier ook eenvoudig bij aansluiten.