Ochtendprogramma

 • Locatie: sporthal Keizerslanden

  Aantal beschikbare plaatsen: 30 deelnemers

  Alle Deventenaren van 55 jaar en ouder kunnen bij de 55+ sportinstuif in hun eigen tempo sporten. Word fitter, voel je prettig en blijf langer gezond. Ook het sociale aspect is belangrijk: even bijpraten, humor, gezelligheid en saamhorigheid. Tijdens de Nationale Sportweek kunt u bij de sportinstuif kennismaken met deze vereniging en haar activiteiten zoals: volleybal, badminton en tafeltennis.

  Deelname aan de kennismakingsactiviteit van Sportinstuif 55+ is gratis. Inschrijven kan via het inschrijfformulier onder aan de webpagina.

 • Locatie: Sportpark Keizerslanden – Borgelerbad

  Aantal beschikbare plaatsen: 10 deelnemers

  Wil je aan je conditie werken, gezond bezig zijn en lekker buiten én binnen sporten? Een unieke combinatie van ‘Trimmen en Swimmen’, iedere dinsdagochtend in het Borgelerbad. Trainen en ontspannen voor iedereen die een fijne training in de buitenlucht wil combineren met een duik in het (binnen)zwembad. Deskundige begeleiding, afwisselende programma’s en geschikt voor elk niveau. Dus sportkleding aan en doe mee!

  Onder leiding van een trainer wordt op het buitenterrein van het Borgelerbad gestart met een warming-up om vervolgens lekker aan de conditie te werken. Daarna het zwembad in: trimmen, aquasporten of banenzwemmen. Natuurlijk sluiten we af met een kopje koffie of thee.

  Kosten deelname: tijdens het Fitstars Festival geldt eenmalig een speciaal kennismakingstarief van € 6,25. Dit tarief geldt voor deelnemers voor het eerst kennis komen maken met Trim en Swim en nog niet eerder gebruik hebben gemaakt van kennismakingsaanbiedingen.

  Inschrijven kan via het inschrijfformulier onder aan de webpagina.

 • Locatie: Sportpark Keizerslanden – Iedereen Actief Bus

  Nieuwsgierig hoe uw conditie is? Doe tijdens de Nationale Sportweek een gratis fittest bij Fysiodé! U kun zonder afspraak naar sportpark Keizerslanden komen. Tijdens de fittest wordt aan de hand van een vragenlijst, een wandel- en beweegactivitiet uw conditie getest. Indien u verzekerd wilt zijn van een fittest, kunt u een plaats reserveren via het inschrijfformulier onderaan de webpagina.

 • Locatie: sportpark Keizerslanden – Borgelerbad

  Aantal beschikbare plaatsen: 15 deelnemers

  Tijdens de Nationale Sportweek wordt Zwemfit geïntroduceerd. Zwemfit is low impact zwemmen (en banentrekken) onder begeleiding van een zweminstructeur, eventueel met oefenmaterialen. Doel: plezierig bewegen in het water, ontspannen voor minder geoefende zwemmers. Het zwembad is speciaal gereserveerd voor Zwemfit.

  Deelname aan de allereerste Zwemfit tijdens de Nationale Sportweek is gratis. Inschrijven kan via het inschrijfformulier onder aan de webpagina.

 • Locatie: sportpark Keizerslanden – wielerbaan

  Aantal beschikbare plaatsen: 20 individuele deelnemers, 10 teams (van 4 personen)

  Het Deventer Kampioenschap Rollatorrace is een individuele of estafetterace van 75 of 300 meter op de wielerbaan van sportpark Keizerslanden. U loopt in een team van 4 personen (300m) of individueel (circa 75m) . Loop ook mee en wordt (met uw team) de Deventer Kampioen van 2018!

  Deelname aan het Deventer Kampioenschap Rollatorrace is gratis. Inschrijven kan via het inschrijfformulier onder aan de webpagina.

 • Locatie: sportpark Keizerslanden – Borgelerbad

  Aantal beschikbare plaatsen: 15 deelnemers

  Tijdens de Nationale Sportweek wordt Beweegfit geïntroduceerd. Beweegfit is een laagdrempelige manier van bewegen met aandacht voor spierversterkende, coördinatie- en balansoefeningen. Beweegfit wordt begeleidt door een combinatiefunctionaris van Sportbedrijf Deventer.

  Deelname aan de allereerste Beweegfit tijdens de Nationale Sportweek is gratis. Inschrijven kan via het inschrijfformulier onder aan de webpagina.

 • Locatie: sportpark Keizerslanden

  Aantal beschikbare plaatsen: 20 deelnemers

  Heel Deventer Bakt is een taartenwedstrijd voor bewoners uit de gemeente Deventer. Als deelnemer bakt u thuis een taart met het thema Sport & Bewegen en minimaal één gezond hoofdingrediënt. U neemt deze op dinsdag 18 september mee naar sportpark Keizerslanden. Er kunnen maximaal 20 deelnemers meedoen. Uit de 20 taarten wordt op basis van uiterlijk een eerste selectie gemaakt van 7 tot maximaal 10 taarten. Deze selectie wordt beoordeeld op smaak door de professionele jury, die onder meer bestaat uit Arjan Lentelink van Banketbakkerij Lentelink. De winnaar krijgt een sportieve prijs.

  Deze activiteit wordt samen met bakkerij Lentelink georganiseerd. Deelname is gratis. Inschrijven kan via het inschrijfformulier onder aan de webpagina.

  Deelnemersvoorwaarden:

  • Maximum aantal deelnemers 20;
  • Het thema van de taart is Sport en Bewegen;
  • De doorsnee van de taart mag niet meer dan 25-30 cm zijn (ter grootte van een standaard bakvorm);
  • Er dient minimaal één gezond hoofdingrediënt in verwerkt te zijn (bijvoorbeeld fruit, muesli, etc);
  • Inschrijven via het webformulier onder aan de webpagina;
  • Deelnemers aan de taartenwedstrijd mogen gratis deelnemen aan de High Lunch tijdens het Fitstars Festival;
  • De taart wordt na deelname beschikbaar gesteld voor de High Lunch tijdens het Fitstars Festival.

Middagprogramma

 • Locatie: Sportpark Keizerslanden

  Meer informatie volgt nog.

 • Locatie: Sportpark Keizerslanden – Borgelerbad

  Aantal beschikbare plaatsen: vrije inloop

  Petanque is de Provençaalse variant van jeu de boules, hoewel beide termen vaak als synoniemen worden gebruikt. Jeu de boules omvat alle spellen die met metalen ballen worden gespeeld. Voor petanque is weinig of geen uitrusting en infrastructuur nodig; het is eenvoudig van opzet, en de nadruk ligt op behendigheid in plaats van op fysieke kracht.

  DBC Karro Deux leert u tijdens de sportweek de fijne kneepjes van de sport. U kunt bij deze activiteit vrij inlopen. Daarnaast kun u zich via het inschrijfformulier onderaan de webpagina inschrijven voor clinics.

 • Locatie: sporthal Keizerslanden

  Aantal beschikbare plaatsen: 30 deelnemers

  Een variatie van sport- en beweegactiviteiten die normaal gesproken in Sporthal Schalkhaar worden verzorgt. Deze week staat volleybalvereniging Avior echter eenmalig in sporthal Keizerslanden voor de Nationale Sportweek. De sportvariatie bestaat uit een gezamenlijke opwarming, daarna twee sport- of spelactiviteiten, waarna weer gezamenlijk wordt afgesloten.

  Deelname aan Sportvariatie is gratis. Inschrijven kan via het inschrijfformulier onder aan de webpagina.

 • Locatie: sporthal Keizerslanden

  Aantal beschikbare plaatsen: 20 deelnemers

  Dynamictennis is een relatief jonge racketsport (ontstaan in de jaren 80) geschikt voor iedereen vanwege het lichte materiaal waarmee gespeeld wordt. DTTC uit Deventer verzorgd tijdens de Nationale Sportweek een clinic dynamictennis. U krijgt een demonstratie van deze veelzijdige sport en kan daarna zelf actief deelnemen om het zelf uit te proberen.

  Deelname aan Dynamictennis is gratis. Inschrijven kan via het inschrijfformulier onder aan de webpagina.

 • Locatie: sporthal Keizerslanden

  Aantal beschikbare plaatsen: 20 deelnemers

  Veilig vallen, opstaan en doorgaan. Na een cursus Zeker Bewegen merkt u een versterking van de spierkracht, verbetering van de souplesse en coördinatie van het lichaam. U leert hoe u veilig kunt vallen en weer opstaan. Ook worden er oefeningen uitgevoerd waarbij de fysieke en mentale weerbaarheid wordt versterkt. Kortom; zeker, zekerheid, zelfverzekerd en vooral ook lekker bewegen. Tijdens de workshop in de Nationale Sportweek krijgt u een inkijkje in de inhoud van een dergelijke cursus en/of kunt u deelnemen aan judo activiteiten.

  Deelname aan de introductie Zeker Bewegen en Judo is gratis. Inschrijven kan via het inschrijfformulier onder aan de webpagina

 • Locatie: Sportpark Keizerslanden – atletiekbaan AV Daventria 1906

  Aantal beschikbare plaatsen: 20 deelnemers

  Wilt lekker in de buitenlucht bewegen? Maak dan op een laagdrempelige manier kennis met onderdelen uit de atletieksport, zoals speer- en discuswerpen en kogelstoten. Want aan atletiek kunt u een leven lang doen. Deze clinics worden verzorgd door atletiekvereniging AV Daventria 1906.

  Deelname aan atletiek is gratis. Inschrijven kan via het inschrijfformulier onder aan de webpagina.

 • Locatie: Sportpark Keizerslanden – Speelveld Borgelerbad

  Tijdens het Hollewand Springkussen Festival kunnen kinderen vanaf 2 jaar  zich uitleven en lekker spelen. Op het terrein van het Borgelerbad kun je dus lekker komen klimmen, klauteren, glijden en springen. Een mooie dagbesteding!

  Kinderen t/m 16 jaar betalen € 3,00 entree, voor ouders/begeleiders is de toegang gratis. Inschrijven voor deze activiteit is niet nodig!

 • Locatie: Sportpark Keizerslanden – evenemententent

  Aantal beschikbare plaatsen: 50 deelnemers

  Kijkt u thuis ook altijd naar het amateurvoetbal in Deventer bij uw kleinkind, het eredivisie voetbal of Champions League en vraagt u zich wel eens af hoe een scheidsrechter de wedstrijd beleefd? En bent u nieuwsgierig wat erbij komt kijken om scheidsrechter te worden? Sportclub Deventer organiseert samen met een bekende scheidsrechter een interessante themabijeenkomst tijdens de Nationale Sportweek. Wie deze scheidsrechter wordt, komt u in augustus te weten.

  Deelname aan ‘De Voetbalscheidsrechter’ is gratis, inloop vanaf 14.45 uur. Inschrijven kan via het inschrijfformulier onder aan de webpagina.

 • Locatie: Sportpark Keizerslanden – velden VV IJsselstreek

  Aantal beschikbare plaatsen: 20 deelnemers

  OldStars voetballen gaat volgens het ‘walking football’ principe, waarbij er niet mag worden gerend, dit om blessures te helpen voorkomen. Er zijn nog enkele andere regels: er wordt op een klein veld gespeeld, zes tegen zes en zonder keeper. In Deventer kunt u al bij Go Ahead Eagles, SV Helios en FC RDC deelnemen aan deze sport. Tijdens de sportweek kunt u een clinic volgen die wordt verzorgd door een trainer van Oldstars Deventer.

  Deelname aan Oldstars Voetbal is gratis. Inschrijven kan via het inschrijfformulier onder aan de webpagina.

 • Locatie: Sportpark Keizerslanden – evenemententent

  Aantal beschikbare plaatsen: 50 deelnemers

  Hoe voorkom je een blessure? Door te bewegen blijf je ook in het dagelijks leven beter belastbaar en minder gevoelig voor een blessure. Hoe werkt deze wisselwerking? Hierover gaat de themabijeenkomst Blessurepreventie, die wordt verzorgt door fysiotherapeuten van Fysiodé. De informatie wordt gecombineerd met voorbeelden uit de praktijk, waardoor de nieuwe kennis direct is toe te passen in het dagelijks leven.

  Deelname aan ‘Blijf fit en vitaal, voorkom blessures’ is gratis, inloop vanaf 16.00 uur. Inschrijven kan via het inschrijfformulier onder aan de webpagina.

Avondprogramma

 • Locatie: Sporthal Keizerslanden

  Aantal beschikbare plaatsen: 24 deelnemers

  Volleybalvereniging Avior is de grootste volleybalvereniging van Nederland en heeft trainingslocaties in Deventer, Schalkhaar en Diepenveen. Afgelopen jaar is Avior begonnen met zitvolleybal. Een variant waarbij het volleybalveld kleiner is, het net laag hangt en contact moet blijven houden met de grond. U kunt deze  dynamische sport uitproberen tijdens de Nationale Sportweek!

  Deelname aan zitvolleybal is gratis. Inschrijven kan via het inschrijfformulier onder aan de webpagina

 • Locatie: Sportpark Keizerslanden – velden VV IJsselstreek

  Aantal beschikbare plaatsen: 20 deelnemers

  OldStars voetballen gaat volgens het ‘walking football’ principe, waarbij er niet mag worden gerend, dit om blessures te helpen voorkomen. Er zijn nog enkele andere regels: er wordt op een klein veld gespeeld, zes tegen zes en zonder keeper. In Deventer kunt u al bij Go Ahead Eagles, SV Helios en FC RDC deelnemen aan deze sport. Tijdens de sportweek kunt u een clinic volgen die wordt verzorgd door een trainer van Oldstars Deventer.

  Deelname aan Oldstars Voetbal is gratis. Inschrijven kan via het inschrijfformulier onder aan de webpagina.

Overige activiteiten

 • Locatie: Sportpark Keizerslanden – Borgelerbad

  Wil je werken aan je conditie? Trek dan baantjes in het binnen- en buitenbad van het Borgelerbad. Banenzwemmen is een ideale manier om te werken aan je fitheid. Het is gezond voor het lichaam en werkt erg ontspannend.

  Voor banenzwemmen hoeft u zich niet aan te melden. U koopt een ticket bij de kassa van het Borgelerbad. Een ticket voor volwassenen is 4,95. Kinderen tot 13 jaar en 65plussers betalen 4 euro.

 • Locatie: Sportpark Keizerslanden – diverse locaties

  Voor scholen zoals Het Corberic, Borgloschool en De Linde worden er gedurende de Nationale Sportweek gymlessen op het sportpark verzorgd, zoals rugby, hockey, atletiek, tennis, skateboarden en sportvaria.

  Aangesloten verenigingen:

  • Deventer Hockey Vereniging
  • Drijver’s TC
  • Burnside

  Dit is een besloten activiteit. U kun zich hier niet voor aanmelden of aan deelnemen.

 • Locatie: Sportpark Keizerslanden – Tourbus

  Het Inclusief Iedereen Sport- en Beweegplein staat voor beweging en bewustwording voor iedereen met en zonder beperking. Samen op weg naar een inclusieve samenleving waarbij het normaal wordt dat iedereen mee kan doen. Een veilige omgeving waar we ons thuis voelen, samen opgroeien en samen deel uitmaken van de samenleving.

  De tour bus ‘Iedereen Actief’ en de SPORTcarrousel, sportverkenning gaan gezamenlijk op pad om mensen met en zonder beperking samen te laten sporten. Vanuit de toegankelijk gemaakte bus worden mensen met beperking begeleid in en naar  vrijwilligerswerk, toegankelijkheid toetsen we en leerlingen  van het basisonderwijs (2e helft 2018 en 2019) laten we ervaren hoe het is om te leven met een beperking. We werken in de regio Salland samen met 17 sportverenigingen met aanbod aangepast sporten.

  Kijk voor meer informatie op www.iedereenactief.nl of kom langs tijdens de Nationale Sportweek! Voor de activiteiten bij de tour bus hoef je je niet aan te melden.

 • Locatie: Sportpark Keizerslanden – Borgelerbad

  Meer informatie volgt…

 • Locatie: Sportpark Keizerslanden – Borgelerbad

  Meer informatie volgt

Het programma voor het Fitstars Festival wordt nog steeds uitgebreid. Hou deze website in de gaten, want alle nieuwe activiteiten worden hier zodra definitief bekend gemaakt.