Ochtendprogramma

 • Locatie: Sportpark Keizerslanden – Borgelerbad

  Kom naar de open dag van de Reddingsbrigade!

  Ben je tussen 5 en 18 jaar oud en wil je ook eens meemaken hoe het is om een reddingszwemmer te zijn?! Heb je daarnaast zin in een gezellige zaterdag in het zwembad met verschillende activiteiten?Kom dan naar de open dag van Reddingsbrigade Deventer op zaterdag 15 september 2018 tijdens de Nationale Sportweek.

  Tussen 9.30 uur en 16.30 uur ben je van harte welkom in het Borgelerbad om kennis te maken met Reddingsbrigade Deventer. Neem vriendjes en vriendinnetjes mee! Ook ouders/verzorgers zijn van harte welkom en mogen meezwemmen.

  Tijdens deze Open Dag kun je deelnemen aan verschillende spelletjes en activiteiten die te maken hebben met het reddingszwemmen, in en op het water en aan de waterkant. Daarnaast kun je een echte reddingsboot van heel dichtbij bekijken en is het mogelijk om op de foto te gaan met een stoere Lifeguard!

  Deelname aan de Open Dag is gratis. Je hoeft je niet persé in te schrijven voor de Open Dag.

  LET OP! INDIEN JE WILT DEELNEMEN AAN DE OPEN DAG VAN DE REDDINGSBRIGADE, DIEN JE IN HET BEZIT TE ZIJN VAN EEN ZWEMDIPLOMA A! VERGEET DAARNAAST NIET JE ZWEMKLEDING MEE TE NEMEN!

 • Locatie: Sportpark Keizerslanden – velden DRC The Pickwick Players

  Op zaterdag 15 september worden bij Deventer Rugby Club The Pickwick Players jeugdwedstrijden gespeeld. Rugby is één van de snelst groeiende sporten in Nederland en kenmerkt zich door respect voor scheidsrechter en tegenstander. Nieuwsgierig hoe deze sport gaat? Kom dan op zaterdag kijken bij de jeugdwedstrijden! Indien je de sport zelf wilt uitproberen, kom dan op woensdag 19 september naar het Sportstars Festival.

  Foto: Pickwick Players Deventer

 • Locatie: Sportpark Keizerslanden – Tennisbaan

  Altijd al eens willen tennissen? Of tennis je al bij één van de tennisverenigingen in  Deventer en omgeving, maar wil je de sfeer van het Nationale Sportweek terrein ervaren? Kom dan gratis tennissen op het tennisveld op sportpark Keizerslanden. Je kunt je racket en ballen ophalen bij de informatiebalie op het sportpark en lekker een potje tennissen!

  Deze activiteit wordt aangeboden door Drijver’s TC, TC Park Braband en DLTC. Je hoeft je voor deze activiteit niet aan te melden.

    

 • Locatie: Jachthaven

  Aantal deelnemers: 15 kinderen per ronde

  Optimist on Tour is een initiatief van het Watersportverbond om meer kinderen kennis te laten maken met de watersport.  Tijdens Optimist on Tour krijgen kinderen gratis zeil- & kanoles van professionele instructeurs van het Watersportverbond, Zeil- & Motorbootvereniging Deventer en Deventer Kano Vereniging.

  Zeilen De optimist is een kleine toegankelijke eenpersoons jeugdzeilboot. In dit type boot is bijna iedere zeiler ooit begonnen.

  Indien je wilt deelnemen aan Optimist on Tour dien je oude sportschoenen of waterschoenen mee te nemen. Bij regen en wind is een regenjack of windjack aan te raden.

  Let op! Om deel te nemen aan het zeilen moet je in het bezit zijn van een zwemdiploma A & B.

   

 • Locatie: Jachthaven

  Eén van de mooiste plekken van Deventer is de jachthaven aan de Rembrandtkade. René Huurman verzorgt normaal gesproken beveiliging en assistentie te water. Vandaag kunt u met René meevragen door de jachthaven!

  Inschrijven voor deze activiteit is niet nodig. Je kunt gratis meevaren.

 • Locatie: Sportpark Keizerslanden – Speelveld Borgelerbad

  Tijdens het Hollewand Springkussen Festival kunnen kinderen vanaf 2 jaar  zich uitleven en lekker spelen. Op het terrein van het Borgelerbad kun je dus lekker komen klimmen, klauteren, glijden en springen. Een mooie dagbesteding!

  Kinderen t/m 16 jaar betalen € 3,00 entree, voor ouders/begeleiders is de toegang gratis. Inschrijven voor deze activiteit is niet nodig!

 • Locatie: VV IJsselstreek

  De Deventer voetbalvereniging IJsselstreek is opgericht op 25 april 1921 en is onlosmakelijk verbonden met de rijke historie van het Deventer amateurvoetbal. Al generaties is v.v. IJsselstreek een begrip in Deventer vanwege het multiculturele karakter en de verscheidenheid in het ledenbestand . Een gezellige club waar velen zich thuis voelen. De spelers van IJsselstreek spelen in een wit-rood-blauw shirt, met een witte broek en witte kousen. Rood, wit en blauw zijn de clubkleuren van IJsselstreek.

  Vandaag kan je kijken bij de bekerwedstrijd van JO10-1 tegen Wijhe ’92 JO10-2!

Middagprogramma

 • Locatie: Jachthaven

  Meer informatie volgt nog..

 • Locatie: Sportpark Keizerslanden – Tourbus

  Het Inclusief Iedereen Sport- en Beweegplein staat voor beweging en bewustwording voor iedereen met en zonder beperking. Samen op weg naar een inclusieve samenleving waarbij het normaal wordt dat iedereen mee kan doen. Een veilige omgeving waar we ons thuis voelen, samen opgroeien en samen deel uitmaken van de samenleving.

  De tour bus ‘Iedereen Actief’ en de SPORTcarrousel, sportverkenning gaan gezamenlijk op pad om mensen met en zonder beperking samen te laten sporten. Vanuit de toegankelijk gemaakte bus worden mensen met beperking begeleid in en naar  vrijwilligerswerk, toegankelijkheid toetsen we en leerlingen  van het basisonderwijs (2e helft 2018 en 2019) laten we ervaren hoe het is om te leven met een beperking. We werken in de regio Salland samen met 17 sportverenigingen met aanbod aangepast sporten.

  Kijk voor meer informatie op www.iedereenactief.nl of kom langs tijdens de Nationale Sportweek! Voor de activiteiten bij de tour bus hoef je je niet aan te melden.

 • Locatie: Binnenstad

  Meer informatie volgt nog..

 • Locatie: Sportpark Keizerslanden – Podium

  Meer informatie volgt nog..

 • Locatie: Sportpark Keizerslanden – Wieler- & skeelerbaan

  Wielervereniging De Zwaluwen Deventer en schaats- & skeelervereniging Sportief Oost.nl zijn aangesloten bij de Deventer Sportploeg en hebben een grote afdeling aangepast sporten. Op zaterdag 15 september organiseren beide verenigingen een gave wedstrijd op de wieler- & skeelerbaan van sportpark Keizerslanden waarbij iedereen welkom is om te komen kijken en de sporters aan te moedigen.

  Dit is een besloten activiteit. U kunt zich niet voor deze activiteit aanmelden. Schiet op het festivalterrein even trainers en/of coaches aan voor meer informatie of loop even langs de Iedereen Actief Tourbus!

 • Locatie: Sportpark Keizerslanden- Podium

  Afgelopen juni heeft de Deventer Sportploeg deelgenomen aan de Special Olympics 2018 in de Achterhoek. Een succesvol evenement waarbij sporters in totaal 62 medailles hebben binnen gesleept. Tijdens de Nationale Sportweek worden sporters, trainers/coaches, begeleiders en alle anderen die dit hebben mogelijk gemaakt, gehuldigd.

  Kom ook naar sportpark Keizerslanden en moedig alle sporters en vrijwilligers aan!

 • Locatie: Sportpark Keizerslanden – Festivaltent

  Bedankmoment voor alle sporters en vrijwilligers die het mogelijk hebben gemaakt dat de Deventer Sportploeg heeft deelgenomen aan de Special Olympics 2018. Dit is een besloten bijeenkomst waarvoor u zich niet aan kunt melden.

  Wilt u meer weten over de Deventer Sportploeg? Kijk dan even op www.deventersportploeg.nl!

Avondprogramma

 • Locatie: Sportpark Keizerslanden – Podium

  Meer informatie volgt nog..

Overige activiteiten

 • Locatie: Sportpark Keizerslanden – Borgelerbad

  Wil je werken aan je conditie? Trek dan baantjes in het binnen- en buitenbad van het Borgelerbad. Banenzwemmen is een ideale manier om te werken aan je fitheid. Het is gezond voor het lichaam en werkt erg ontspannend.

  Voor banenzwemmen hoeft u zich niet aan te melden. U koopt een ticket bij de kassa van het Borgelerbad. Een ticket voor volwassenen is 4,95. Kinderen tot 13 jaar en 65plussers betalen 4 euro.