Runningtherapie

Runningtherapie bij AV Daventria 1906 start medio mei 2021!

Wanneer: elke maandag van 17.00 - 18.00 uur
Waar: AV Daventria 1906
Locatie: sportpark Keizerslanden, Borgelerdijk 3, Deventer

Runningtherapie is een sport- en beweegactiviteit van atletiekvereniging Daventria 1906 waarbij het rustig opbouwen van de fitheid en conditie centraal staat. Plezier beleven aan het bewegen en sporten is belangrijk bij deze activiteit. Een professioneel bewegingsagoog van de atletiekvereniging biedt de activiteiten aan samen met een bewegingsagoog van het Deventer Ziekenhuis en de beweegmakelaar van Sportbedrijf Deventer.

Runningtherapie heeft gunstige effecten op:

  • Het uithoudingsvermogen en de lichamelijke fitheid;
  • Psychische klachten;

 

 

Het zeer rustig opbouwen van het hardlopen is kenmerkend voor Runningtherapie. Het is een rustige duurloop waarbij je geen prestatie hoeft te leveren maar gewoon plezier mag beleven aan de inspanning. De rustige duurloop zal gedurende de cursus in afstand toenemen, wat een gunstig effect heeft op de werking van verschillende stoffen in je lichaam (o.a. de aanmaak van dopamine, endorfine, serotonine en op de afname van de afgifte van cortisol. Hierdoor neemt de stresstolerantie toe en verbetert je stemming.

Afgelopen decennia hebben vele onderzoeken aangetoond dat lichamelijke activiteit een gunstige invloed heeft op psychische klachten. Hardlopen is een vorm van bewegen die naast vele psychische voordelen, ook een enorme verbetering van lichamelijk fitheid oplevert. Het uithoudingsvermogen verbetert aanzienlijk zodat je minder snel moe wordt en het gevoel krijgt meer aan te kunnen. Dit zorgt voor een verbetering van het zelfbeeld. De totale belastbaarheid neemt toe.

Sigmund

Runningtherapie is ook een effectieve en verantwoorde methode om in geval van overgewicht tot gewichtscontrole te komen. Runningtherapie wordt tevens ingezet in de behandeling van mensen met spanningsgerelateerde klachten van rug- en nek, vermoeidheidsklachten, slaap- en concentratiestoornissen.

Runningtherapie bevordert dus zowel je lichamelijke als je geestelijke gesteldheid. Door Runningtherapie neemt tevens de kans op een aantal lichamelijke ziekten af. De laatste jaren wordt er veel aandacht besteed aan Runningtherapie als waardevolle aanvulling op het bestaande behandelaanbod. Bekende initiators van Runningtherapie zijn onder andere dr. Ruud Bosscher bewegingswetenschapper aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, psychiater Bram Bakker en fysio-en runningtherapeut Simon van Woerkom.