Kabouter Sport

Jong geleerd is oud gedaan! Bewegen is niet alleen leuk, maar draagt ook bij aan een goede motorische en sociale ontwikkeling van kinderen. Door vroeg te investeren in gevarieerd bewegen, wordt de basis voor een actief leven gelegd. En natuurlijk helpt bewegen bij het voorkomen van overgewicht. Kinderen die bewegen leuk vinden en motorische een goede basis hebben, blijven op latere leeftijd meer bewegen en doen vaker aan sport. Diverse verenigingen in de gemeente Deventer bieden sportaanbod voor de allerkleinsten.

Spelen en zingen op het ijs!


Aanbieder: Sportbedrijf Deventer
Leeftijd: 3-5 jaar
Locatie: Schaatsbaan de Scheg – Piet van Donkplein 1, 7422LW Deventer

Tijd:

 • Zaterdag, start 13 november 14:00 uur
 • Zondag, start 14 november 13:00 uur
 • Prijs: €40,50 (betaling via stichting leergeld mogelijk) Contact: schaatsschool@sportbedrijfdeventer.nl / 0570-659767

Tijdens deze cursus schaatsen, zingen en spelen we op het middenterrein van de ijsbaan. In 5 lessen van 45 minuten leren kinderen bewegen op het ijs, waarna ze ‘ijsvrij’ zijn. Van al dat schaatsen krijg je terug, daarom ontvangen de kinderen in de pauze een kleine versnapering. Deze schaatsles is geschikt voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar. Er zitten gemiddeld 16 kinderen in een groep. Entree tot de ijsbaan op de lesdag is inbegrepen. Het is dus toegestaan voor of na de les nog even vrij te schaatsen. Na afloop van de cursus ontvangen alle deelnemers een certificaat.

Peuter en kleuteryoga

Aanbieder: Base4Dance
Leeftijd: 3-6 jaar
Locatie: Keizerstraat 70, Deventer

Tijd:

 • Dinsdag 15:00-15:45 uur
 • Periode lessen: september t/m juni
 • Prijs: €185,- (betaling in 1 keer: €175,- / betaling per termijn €46,25) Contact: Manon van ’t Spijker info@base4dace.nl / 06-40845247

Tijdens de peuter/kleuter yoga les is het allereerste belang dat de kinderen plezier beleven aan de les! Er worden eenvoudige yoga oefeningen aangeboden op een speelse manier, waarbij er rekening wordt gehouden met de motorische mogelijkheden van de kinderen. Elke les heeft een bepaalt thema, bv een bepaald prentenboekje, kabouters, seizoenen, dierentuin, enz. De speelse yoga oefeningen worden afgewisseld met actieve dans, (fantasie) spel, liedjes, versjes, adem/ontspanningsoefeningen, creatieve oefeningen en (onderlinge) massage. Kleuters en peuters hebben behoefte aan regelmaat en herhaling, dit geeft ze een veilig gevoel en stelt ze op hun gemak. Elke les is anders en afwisselend, maar de lessen hebben dezelfde opbouw en er wordt veel herhaalt. Belangrijk is dat er plezier beleeft wordt tijdens de les! Wat heb je nodig: makkelijke kleding (broekje en t-shirt)

Prinsessen Ballet

Aanbieder: Base4Dance
Leeftijd: 2,5-5 jaar

Locatie/tijd:

 • Maandag 15:15-16:00 uur ’t Trefpunt Gorssel
 • Dinsdag 15:45-16:30 uur Keizerstraat 70, Deventer

Periode lessen: september t/m juni

 • Prijs: €185,- (betaling in 1 keer: €175,- / betaling per termijn €46,25) Contact: Manon van ’t Spijker info@base4dace.nl / 06-40845247

In de Prinsessen ballet leren we op een speelse wijze de beginselen van klassiek ballet is een gracieuze dansstijl, die een uitstekende basis vormt voor elke danser. Je ontwikkelt een uitstekende (dans)houding, wordt soepel, werkt aan je conditie en krijgt een gevoel voor ritme. De kenmerken van het klassieke ballet zijn mooie lijnen, hoge benen en sierlijkheid in beweging. Het belangrijkste is natuurlijk dat je plezier hebt in dansen, maar dat komt helemaal goed!

Door het gebruik van attributen maken we het speels en tastbaar.

Wat heb je nodig: Prettige, nauwsluitende danskleding.

Kinderdans ( ADV Algemene Dansante Vorming)

Aanbieder: Base4Dance
Leeftijd: 3-5 jaar

Locatie/tijd:

 • Woensdag 14:45-15:30 Keizerstraat 70, Deventer
 • Donderdag: 15:45-16:30 uur ‘de Kuip’, Bloemendalseweg 1-B, Colmschate

Periode lessen: september t/m juni

 • Prijs: €185,- (betaling in 1 keer: €175,- / betaling per termijn €46,25) Contact: Manon van ’t Spijker info@base4dace.nl / 06-40845247

Op een speelse wijze leren kleuters de bewegingsmogelijkheden van hun lichaam kennen. Vanuit grote bewegingscontrasten – hoog / laag, breed / smal, vlug / langzaam – worden zij gestimuleerd te dansen. Alle bewegingen krijgen zij op een speelse en fantasievolle manier aangeboden. Natuurlijk is er muzikale begeleiding, zodat vanaf het begin muziek, beweging en dansplezier samengaan.

Wat heb je nodig: Makkelijke kleding (broekje en t-shirt), balletpakje en balletschoentjes.