Vier pijlers

Als uw school binnen een gekozen thema alle vier de pijlers van Gezonde School op orde heeft, kunt u zich profileren als Gezonde School met een vignet voor dat thema!

1 - Gezondheidseducatie: in de lessen is er structurele aandacht voor gezondheid. Bijvoorbeeld door een lespakket op een thema uit te voeren.

2 - Fysieke en sociale omgeving: gezond gedrag stimuleren door aanpassingen in de fysieke en sociale omgeving. Denk hierbij aan een beweegvriendelijk of ‘groen’ schoolplein en aan het betrekken van ouders bij Gezonde School.

3 - Signaleren: gezondheidsproblemen worden gesignaleerd. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van een volgsysteem voor het bewegingsonderwijs of de sociaal emotionele ontwikkeling.

4 - Beleid: alle maatregelen voor de gezondheid van leerlingen en leraren zijn vastgelegd in het schoolbeleid.

Voor wie?

De Gezonde School richt zich op het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en MBO scholen.

Kosten

U betaalt € 150,- voor het eerste themacertificaat. Tijdens de geldigheidsduur van uw eerste themacertificaat (drie jaar) kunt u meerdere themacertificaten kosteloos aanvragen.

De kosten zijn voor de beoordeling van de aanvraag. U betaalt alleen wanneer de aanvraag is goedgekeurd, als uw aanvraag is afgekeurd betaalt u niets.

Na drie jaar vervalt het themacertificaat. Als u het themacertificaat opnieuw aanvraagt betaalt u € 50,00. De themacertificaten die u daarna verlengt zijn kosteloos.

Contact

Wilt u meer weten over de Gezonde School? 
Sjors Lommerts kan u er alles over vertellen. U kunt hem bereiken via: 
Telefoon/WhatsApp: 06-11785825
Email: s.lommerts@sportbedrijfdeventer.nl

Partners