Wat is het?

Het doel van het lesprogramma is om kinderen bewust te maken van de eerder genoemde thema’s. Daarbij is het thema Olympische Spelen een actueel en interessant middel om hiermee aan de slag te gaan.

Voor wie?

Het lesprogramma is geschreven voor groep 5 en 6 van het primair onderwijs.

Programma

 

  • In de eerste les gaan de kinderen zich verdiepen in de Olympische Spelen. De les wordt gestart met een introductiefilmpje en daarna gaat het verder met een stukje geschiedenis van de Olympische Spelen. Vervolgens krijgen de kinderen informatie over de aankomende Olympische Spelen. Dit alles wordt gecontroleerd door een interactieve Olympische Reis-Quiz. Aan het einde van de les kunnen de kinderen een start maken met de Olympische (school)vlag. 

  • In de tweede les gaan de kinderen aan de slag in de gymzaal; bewegen! In een gedifferentieerd circuit komen de kinderen erachter welk onderdeel van bewegen het beste bij ze past. Zijn ze erg snel of juist erg sterk? Hebben ze een goede balans of liggen de kwaliteiten bij het klimmen? Daar komen we in deze les allemaal achter!

  • In de derde les gaan de kinderen aan de slag met gezondheid. Gezondheid gaan we splitsen in twee onderdelen; voeding en bewegen. Tijden het voedingsdeel komt de schijf van vijf aan bod en moeten de kinderen het voedingsschema invullen. Tijdens het beweegonderdeel gaan de kinderen aan de slag met een stappenteller. Hoeveel stappen zet je binnen de school, zonder dat je je er bewust van bent? Hoeveel stappen zet je op een dag? Daar gaan de kinderen allemaal achter komen!

  • In deze vierde les gaan de kinderen bezig met het onderwerp Fair Play; de fakkelloop. Dit is een estafettespel waar, met een fakkel in de hand, letters opgehaald moeten worden. Met deze letters kunnen er Fair Play woorden gevormd worden. Over deze zes woorden gaan de kinderen met elkaar in discussie. Waarom is het wel of geen Fair Play?

  • De vijfde en laatste les van de Olympische Reis is een finish-les. De kinderen gaan in drie verschillende quizvormen getoetst worden op algemene informatie en op informatie in de voorgaande vier lessen zijn aangeboden. 

Kosten

Voor de scholen uit de gemeente Deventer zijn er geen kosten verbonden aan dit lesprogramma!

Inschrijfformulier

Contact

Wil je meer weten over de Olympische Reis?
Niels de Vries kan je er alles over vertellen. Je kunt hem bereiken via:
Telefoon/WhatsApp: 06-13340971
Email: n.devries@sportbedrijfdeventer.nl

Partner