Het aantal chronische aandoeningen zoals artrose, diabetes en cardiovasculaire ziekten, maar ook op psychisch gebied, neemt toe. In Deventer zijn dat ongeveer 35.000 inwoners. Daarom is sinds januari 2019 de Beweegcoach actief in de gemeente Deventer. Zijn taak: sportbestuurders en -trainers ondersteunen om chronisch zieken en kwetsbare inwoners in beweging te brengen.

De vereniging Hart in Beweging, is de hoofdaanvrager van de Sportimpuls van ZonMW, de subsidie van waaruit de Beweegcoach gefinancierd wordt. Ook wordt er nauw samengewerkt met de Deventer Sportploeg en aangesloten sportverenigingen, het Deventer Ziekenhuis, Klimmendaal, Movido, de Beweegmakelaar en de Regiocoach aangepast sporten.

Het kan een hele stap zijn voor chronisch zieken om met een beweegaanbieder in gesprek te gaan

 

Beweegcoach Rick Tuinman:

“Veel mensen met een chronische aandoening of obesitas vinden het moeilijk zelf  initiatief te nemen een sportaanbieder te benaderen. Het kan dan ook een hele stap zijn om met een beweegaanbieder in gesprek te gaan. Er is angst voor de hoogte van het sportniveau en door de chronische aandoening is het vertrouwen in het lichaam verloren.

Daarnaast is er bij verenigingen vaak niet voldoende kennis en kunde aanwezig om deze mensen te bieden wat zij nodig hebben. Door sporten en bewegen word je minder snel ziek, blijf je geestelijk langer jong en functioneren je hersenen beter op oudere leeftijd.

Naast het gezondheidsaspect is er natuurlijk ook het sociale aspect van bewegen. Hart in Beweging richt zich bijvoorbeeld op het aanbieden van sport voor hartpatiënten. Door in deze veilige omgeving met lotgenoten te sporten, heb je erkenning en herkenning.”

Hart in Beweging Deventer

Voel je weer lekker waar sport en beweging voorop staat

  • De sportvereniging Hart in Beweging is er voor mensen, die zijn behandeld voor een hart- of vaataandoening.
    Veiligheid, beweging en sportplezier staan daarbij voorop.

Plezier en Vitaliteit

  • Door de specifieke oefeningen en spelvormen ontdek je dat je opnieuw tot behoorlijke lichaamsinspanningen in staat bent en ontstaat zelfvertrouwen en ook plezier.

Veiligheid

  • Bij Hart in Beweging wordt gesport onder begeleiding van gediplomeerde Sportleiders/Fysiotherapeuten en cardiologisch geschoolde Verpleegkundigen.
    Iedereen doet mee op zijn/haar niveau. Beweging en sportplezier zijn belangrijker dan prestatie en competitie.

Voor meer informatie over Hart in Beweging Deventer, klik hier!

Contact

Wilt u meer weten over de Beweegcoach? 
Rick Tuinman kan u er alles over vertellen. Hij staat u graag te woord.

U kunt Rick bereiken via: 
Telefoon/WhatsApp: 06-26776704
Email: info@lifesimply.nl