Beweegroutes in Deventer

In de gemeente Deventer zijn verschillende beweegroutes waarbij je zelf lekker kunt bewegen en verschillende oefeningen kunt doen. Zo liggen er bijvoorbeeld leuke routes in het Zandweteringpark en op het bedrijventerrein Kloosterlanden.

Buiten bewegen tijdens de lockdown
Let op, voor dat je er op uit gaat, nog even dit: hou ook tijdens het buiten bewegen rekening met de maatregelen tegen corona. Per 18 december 2021 geldt onder andere het volgende:

  • Buitenshuis geldt een maximum groepsgrootte van 2 personen vanaf 13 jaar. Bijvoorbeeld in de stationshal, een winkelcentrum of op het strand. Er geldt een uitzondering voor mensen die op 1 adres wonen.
  • Georganiseerd buiten in de openbare ruimte sporten is ook na 17.00 uur toegestaan. U bent dan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand, exclusief instructeur. U kunt dus bijvoorbeeld samen fietsen, hardlopen, bootcampen of fitnessen in het park.
  • Voor alles geldt, gebruik je gezond verstand en handel volgens de maatregelen. Raadpleeg voor je vertrekt nog even naar de actuele en uitgebreide informatie www.rijksoverheid.nl

Beweegroute Zandweteringpark

Een initiatief van omliggende sportverenigingen, Kindcentrum Kei13 en vrijwilligers uit de wijk. De 3 beweegroutes van 1 km, 3 km en 5 km nodigen uit om op een sportieve manier met elkaar in contact te komen, samen te wandelen, te hardlopen, jezelf of elkaar uit te dagen en het plezier van sport en bewegen te beleven. De routes zijn vrij toegankelijk voor iedereen van jong tot oud en voor elk niveau. De 1 km route is voorzien van obstakels, de 3km en 5km lopen ook via mooie bospaadjes.

 

3 Beweegroutes Bedrijvenpark Kloosterlanden

Kruip jij het liefst na de lunch terug naar je werkplek? Speciaal voor jou zijn er 3 lunchwandelingen gemaakt op bedrijvenpark Kloosterlanden (Hanzepark). De smoesjes ‘’maar ik heb zoveel werk liggen’’ en ‘’er zijn geen leuke routes in de buurt’’ zijn vanaf nu om te draaien naar redenen om juist naar buiten te gaan. Ook voor bewoners in de buurt van het bedrijvenpark. 

Even de Benen strekken
Bewegen bevordert je gezondheid en verlaagt de kans op o.a. hart- en vaatziekten. Daarnaast zorgt wandelen voor productiviteit, ontspanning én stimuleer het creativiteit. Zo heb je in een mum van tijd je dagelijkse beweging gehad! Kortom: er kleven alleen maar voordelen aan wandelen tijdens je lunchpauze. Dus zeg je werkplek maar ‘’tot straks’’ en strek die benen