Wat is Fitstars?

 • Blijf fit en vitaal met keuze uit diverse sport- en beweegactiviteiten;

 • Kennismaken op verschillende verenigingen;

 • Onder begeleiding van enthousiaste en professionele begeleiders;

 • Laagdrempelig; passend bij uw fysieke mogelijkheden en niveau;

 • Door middel van fittesten krijgt u de gelegenheid uw conditie te bepalen;

 • Gezellig: gezamenlijk koffie/ thee moment;

 • Fitstars organiseert tevens themabijeenkomsten over interessante onderwerpen zoals bijvoorbeeld blessurepreventie, voeding en gezondheid.

Kosten

De kosten voor deelname bedragen € 7,50 per sportblok van zes weken of € 5,- per sportblok van vier weken. Activiteiten komen met regelmaat terug, dus de activiteit die u niet kiest kunt u op een ander moment alsnog volgen. Deelnamekosten kunnen contant of per pin op de locatie worden voldaan.

Meedoen?

Deelnemen aan Fitstars kan altijd, ook terwijl een blok al gestart is. Er kan dan tegen gereduceerd tarief worden deelgenomen aan het restant van het activiteitenblok. Inschrijven kan via onderstaand inschrijfformulier.

Ook als een activiteit niet in het actuele sportblok wordt aangeboden, zijn kennismakingslessen met diverse sport- en beweegactiviteiten naar keuze mogelijk. We denken graag met u mee. Neem contact op voor een kennismaking op maat via het onderstaande formulier of onderstaande contactgegevens.

Gisteren was de laatste dag van de kennismakingscursus Nordic Sports binnen Fitstars. Het blok werd op deze zonnige...

Geplaatst door Fitstars Deventer op Maandag 8 april 2019
Door Fitstars heb ik kennis kunnen maken met een gezellige vereniging, waar ik nu wekelijks sport.

Programma

Gedurende het jaar staat er binnen Fitstars een gevarieerd activiteitenaanbod op het programma. In 2019 kunt u gaan deelnemen aan bijvoorbeeld Dynamic Tennis of Nordic Sports (zie ook de introductievideo op deze website). De verenigingen zijn volop bezig met het invullen van de programmering. Wilt u op de hoogte blijven van het aanbod van Fitstars, kijk dan regelmatig op deze site. Het actuele programma wordt hier steeds gepubliceerd. Of stuur een mailtje naar c.rietman@sportbedirjfdeventer.nl en we houden u via mail op de hoogte.

De huidige programmering ziet er als volgt uit:

 • Wilt u beweegactiviteiten met variatie? Maak dan kennis met sportvariatie van Avior.

  Elke week een gezamenlijke warming up, daarna volleybal en één of twee andere beweegactiviteiten, waarna wordt afgesloten met een gezamenlijk kopje koffie of thee.

   

  Locatie:  
  Sporthal Schalkhaar
  Garderegimentsweg 23
  Schalkhaar

   

  Data en tijd:
  Elke vrijdag v.a. 11 januari 2019
  Van 10.00 - 11.30 uur

   

  Aanmelden via:

  • Het inschrijfformulier op deze site

  • Via mail: c.rietman@sportbedrijfdeventer.nl of

  • Telefonisch (0570) 503920

   

   

 • De cursus zal starten in maart/april 2019 op donderdag. Precieze startdatum wordt binnenkort bekend gemaakt (i.t.t. eerdere informatie)

  Veilig vallen, opstaan en doorgaan. In een cursus van 6 wekelijkse lessen oefent u een aantal terugkerende thema’s:
  - balans en mobiliteitsoefeningen
  - zijwaarts vallen
  - voorwaarts rollen en vallen
  - achterwaarts vallen en opstaan.
  Als u de cursus volgt merkt u een versterking van de spierkracht, verbetering van de souplesse en coördinatie van het lichaam. U leert hoe u veilig kunt vallen en weer opstaan. Ook worden er oefeningen uitgevoerd waarbij de fysieke en mentale weerbaarheid wordt versterkt. Kortom; zeker, zekerheid, zelfverzekerd en vooral lekker bewegen. Uiteraard houdt de instructeur rekening met uw fysieke mogelijkheden en kan de oefeningen op maat met u uitvoeren.

  Locatie:
  Borgele/Keizerslanden
  of De Scheg
  Locatie nader te bepalen, afhankelijk van beschikbaarheid.

  Data en tijd:
  De cursus zal starten in maart/april 2019 op donderdag. De definitieve datum wordt nog bekend gemaakt. Tijd van 14.30 - 15.30 uur.

  Deelnemen? 
  Via voorafgaande aanmelding. Dit kan via

  • Het inschrijfformulier op www.fitstars.nl;

  • Via mail: c.rietman@sportbedrijfdeventer.nl

  •  Telefonisch (0570) 503930

 • De IJsselloop is meer dan een hardloopwedstrijd. Eén keer per jaar wordt de stad omgetoverd in een sportief evenement voor jong en oud. De ijsselloop is er voor iedereen zijn meedoen is zeker zo belangrijk als winnen. Ook dit jaar wordt het weer een feestelijk stadsevenement van, voor alle deelnemers én bezoekers. Wilt u ook eens meedoen met de Ijsselloop? Dat kan al met een loop van 5 km. Lekker in beweging op eigen tempo en eigen niveau. Met de clinics van AV Daventria 1906 en Fitstars staat u goed voorbereidt aan de start.

  Op dinsdag 12,19 en 26 maart en 2 april kunt u zich van 15.00 - 16.00 uur voorbereiden op de IJsselloop bij Fitstars en AV Daventria 1906!

  Deelname aan de voorbereidingsclinics kost € 5,- per deelnemer. Indien u deelneemt aan de voorbereidingsclinics kunt u één kind of kleinkind gratis meenemen. Zij kunnen dan gratis deelnemen aan de voorbereidingsclinics van Sportstars die tegelijkertijd plaatsvinden.

   

  Locatie:  

  Sportpark Keizerslanden
  Atletiekbaan AV Daventria 1906

   

  Data en tijd:
  12, 19, 26 maart en 2 april 2019
  Van 15.00 - 16:00 uur (inloop 14.45 uur)

   

   Aanmelden via:

  • Het inschrijfformulier op deze site

  • Via mail: c.rietman@sportbedrijfdeventer.nl of

  • Telefonisch (0570) 503920

   

 • Maak kennis met Dynamictennis bij TC Bathmen. Dynamic tennis, wordt met een lichte bal en een lichtgewicht racket gespeeld. Doordat het racket een wat kortere handgreep heeft, is het eenvoudiger te hanteren. Het spel wordt gespeeld op een veld ter grootte van een badmintonveld. Dynamictennis is gemakkelijk aan te leren, is goed vol te houden en is niet blessuregevoelig.

  U kunt laagdrempelig kennismaken met Dynamictennis bij TC Bathmen. Gedurende 6 achtereenvolgende dinsdagochtenden van 10.00 – 11.30 uur kunnen geïnteresseerden deelnemen en kennismaken. Onder begeleiding van de eigen enthousiaste clubtrainer worden verschillende partijtjes gespeeld. De vereniging wil zich vooral richten op senioren en mensen die gestopt zijn met sporten bijvoorbeeld vanwege blessure maar die nog graag een balletje willen slaan.

  Locatie:  
  TC Bathmen
  Anna van Lintelolaan 24
  Bathmen

   

  Data en tijd:
  9 april tot en met 14 mei 2019
  Dinsdagochtend van 10.00 - 11.30 uur

   

  Aanmelden via:

  • Het inschrijfformulier op deze site

  • Via mail: c.rietman@sportbedrijfdeventer.nl of

  • Telefonisch (0570) 503920

 • Petanque is een variant op een spannend en eeuwenoud balspel wat al bij de oude Grieken werd gespeeld. Het spel wat inmiddels is ontwikkeld tot een sport, wordt op dit moment in vele landen over de hele wereld fanatiek beoefend.
  In Nederland is deze sport ook in opkomst en draaien we in de internationale top al aardig mee.
  Deventer biedt enthousiaste beoefenaars van deze sport een prachtige locatie met buitenspeelveld met 48 banen en zelfs een “boulodrome”. De “boulodrome” is een verwarmde hal, waar men in de wat koudere dagen toch van deze sport kan genieten op 9 banen. Daarnaast beschikken we over een gezellig modern ingericht clubhuis waar zich ook de kantine bevindt waar men ook nog van een hapje en drankje kan genieten.
  Om eenieder kennis te laten maken met de sfeer en spanning van petanque, hebben we een aantrekkelijk kennismakingsprogramma van 4 weken via Fitstars.
  Men kan voor een bijdrage van 5,00 euro meedoen met het programma van 4 weken.

   

  Locatie:
  Sportpark Borgele 
  Bredenhorst 189 
  7411 CA Deventer


  Data en Tijd:
  4 mei 14:00-16:00 ontvangst – introductie petanque – uitleg regels
  11 mei 14:00-16:00 technieken en training
  18 mei 14:00-16:00 technieken en training
  25 mei 14:00-16:00 slotwedstrijd met teams samengesteld met leden

   

  Aanmelden via:
  • Het inschrijfformulier op deze site
  • Via mail: c.rietman@sportbedrijfdeventer.nl of
  • Telefonisch (0570) 503920

Maak kennis met Petanque!

Wilt u deelnemen aan Fitstars Petanque bij Karro Deux? Meldt u dan aan voor de kennismakingscursus vanaf 4 mei aanstaande. 

Inschrijfformulier

Contact

Heeft u vragen over FitStars? Neem contact op met Chantal Rietman. Zij staat u graag te woord.

U kunt Chantal bereiken op:
Tel/WhatsApp: 06-52868731
Email: c.rietman@sportbedrijfdeventer.nl

Partners

Fitstars is een samenwerking tussen acht sportverenigingen, fysiotherapiepraktijk Fysiodé en Sportbedrijf Deventer met als doel 50+ te enthousiasmeren om verantwoord en samen met anderen te gaan bewegen door het aanbieden van sportkennismakingsblokken van zes weken.