Wat is Fitstars?

 • Blijf fit en vitaal met keuze uit diverse sport- en beweegactiviteiten;

 • Kennismaken op verschillende verenigingen;

 • Onder begeleiding van enthousiaste en professionele begeleiders;

 • Laagdrempelig; passend bij uw fysieke mogelijkheden en niveau;

 • Door middel van fittesten krijgt u de gelegenheid uw conditie te bepalen;

 • Gezellig: gezamenlijk koffie/ thee moment;

 • Fitstars organiseert tevens themabijeenkomsten over interessante onderwerpen zoals bijvoorbeeld blessurepreventie, voeding en gezondheid.

Kosten

De kosten voor deelname bedragen € 7,50 per sportblok van zes weken of € 5,- per sportblok van vier weken. Activiteiten komen met regelmaat terug, dus de activiteit die u niet kiest kunt u op een ander moment alsnog volgen. Deelnamekosten kunnen contant of per pin op de locatie worden voldaan.

Meedoen?

Deelnemen aan Fitstars kan altijd, ook terwijl een blok al gestart is. Er kan dan tegen gereduceerd tarief worden deelgenomen aan het restant van het activiteitenblok. Inschrijven kan via onderstaand inschrijfformulier.

Ook als een activiteit niet in het actuele sportblok wordt aangeboden, zijn kennismakingslessen met diverse sport- en beweegactiviteiten naar keuze mogelijk. We denken graag met u mee. Neem contact op voor een kennismaking op maat via het onderstaande formulier of onderstaande contactgegevens.

Gisteren was de laatste dag van de kennismakingscursus Nordic Sports binnen Fitstars. Het blok werd op deze zonnige...

Geplaatst door Fitstars Deventer op Maandag 8 april 2019
Door Fitstars heb ik kennis kunnen maken met een gezellige vereniging, waar ik nu wekelijks sport.

Programma

Gedurende het jaar staat er binnen Fitstars een gevarieerd activiteitenaanbod op het programma. In 2019 kunt u gaan deelnemen aan bijvoorbeeld Dynamic Tennis of Nordic Sports. De verenigingen zijn continue bezig met het invullen van programmering. Wilt u op de hoogte blijven van het aanbod van Fitstars, kijk dan regelmatig op deze site. Het actuele programma wordt hier steeds gepubliceerd. Of stuur een mailtje naar c.rietman@sportbedirjfdeventer.nl en we houden u via mail op de hoogte.

De huidige programmering ziet er als volgt uit:

 • Wilt u beweegactiviteiten met variatie? Maak dan kennis met sportvariatie van Avior.

  Elke week een gezamenlijke warming up, daarna volleybal en één of twee andere beweegactiviteiten, waarna wordt afgesloten met een gezamenlijk kopje koffie of thee.

   

  Locatie:  
  Sporthal Schalkhaar
  Garderegimentsweg 23
  Schalkhaar

   

  Data en tijd:
  Elke vrijdag v.a. 11 januari 2019
  Van 10.00 - 11.30 uur

   

  Aanmelden via:

  • Het inschrijfformulier op deze site

  • Via mail: c.rietman@sportbedrijfdeventer.nl of

  • Telefonisch (0570) 503920

   

   

 • Maak kennis met Dynamictennis bij TC Bathmen. Dynamic tennis, wordt met een lichte bal en een lichtgewicht racket gespeeld. Doordat het racket een wat kortere handgreep heeft, is het eenvoudiger te hanteren. Het spel wordt gespeeld op een veld ter grootte van een badmintonveld. Dynamictennis is gemakkelijk aan te leren, is goed vol te houden en is niet blessuregevoelig.

  U kunt nu kennismaken met Dynamictennis bij TC Bathmen. In de periode tot en met september op dinsdagochtend van 10.00 – 11.30 uur kunnen geïnteresseerden deelnemen en kennismaken. Onder begeleiding van de eigen enthousiaste clubtrainer worden verschillende partijtjes gespeeld. De vereniging wil zich vooral richten op senioren en mensen die gestopt zijn met sporten bijvoorbeeld vanwege blessure maar die nog graag een balletje willen slaan.

  In het najaar is er bij TC Bathmen gestart met Dynamic Tennis en dit jaar is dat doorgezet. Besloten is om deze pilot verder door te zetten en uit te breiden voor het gehele jaar. Daarvoor is de samenwerking gezocht met ABS Badminton. Een reden is dat beide sporten op elkaar aansluiten en elkaar vinden in een nieuwe vorm. Een andere reden voor samenwerking is dat de Badminton niet in de zomermaanden speelt en de Dynamic Tennis in de wintermaanden vrijwel stil ligt bij TC Bathmen. Vanaf oktober tot en met maart wordt er op woensdagavond in de sporthal gespeeld. Door Dynamic Tennis het gehele jaar aan te bieden kunnen leden van ABS Badminton het hele jaar toch een vergelijkbare sport beoefenen en kunnen de leden van TC Bathmen gedurende de wintermaanden gebruik maken van een of twee banen in de sporthal.

  Locatie:  
  TC Bathmen
  Anna van Lintelolaan 24
  Bathmen

   

  Data en tijd:
  April tot en met September
  Dinsdagochtend van 10.00 - 11.30 uur

  Vanaf oktober tot en met maart wordt Dynamic Tennis voortgezet in de hal bij ABS Bathmen Badminton. Zo kunt u het hele jaar door in beweging blijven.

   

  Aanmelden
  Voor informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met ABS Badminton badminton@absbathmen.nl of TC Bathmen info@tcbathmen.nl of gewoon op dinsdagmorgen komen kijken. • De cursus zal starten in september 2019 op donderdag. Precieze startdatum wordt binnenkort bekend gemaakt

  Veilig vallen, opstaan en doorgaan. In een cursus van 6 wekelijkse lessen oefent u een aantal terugkerende thema’s:
  - balans en mobiliteitsoefeningen
  - zijwaarts vallen
  - voorwaarts rollen en vallen
  - achterwaarts vallen en opstaan.
  Als u de cursus volgt merkt u een versterking van de spierkracht, verbetering van de souplesse en coördinatie van het lichaam. U leert hoe u veilig kunt vallen en weer opstaan. Ook worden er oefeningen uitgevoerd waarbij de fysieke en mentale weerbaarheid wordt versterkt. Kortom; zeker, zekerheid, zelfverzekerd en vooral lekker bewegen. Uiteraard houdt de instructeur rekening met uw fysieke mogelijkheden en kan de oefeningen op maat met u uitvoeren.

  Locatie:
  Borgele/Keizerslanden
  of De Scheg
  Locatie nader te bepalen, afhankelijk van beschikbaarheid.

  Data en tijd:
  De cursus zal starten in september 2019 . De definitieve datum wordt nog bekend gemaakt.

  Deelnemen? 
  Via voorafgaande aanmelding. Dit kan via

  • Het inschrijfformulier op www.fitstars.nl;

  • Via mail: c.rietman@sportbedrijfdeventer.nl

  •  Telefonisch (0570) 503930

Maak kennis met Petanque!

Wilt u deelnemen aan Fitstars Petanque bij Karro Deux? Meldt u dan aan voor de kennismakingscursus vanaf 4 mei aanstaande. 

Inschrijfformulier

Contact

Heeft u vragen over FitStars? Neem contact op met Chantal Rietman. Zij staat u graag te woord.

U kunt Chantal bereiken op:
Tel/WhatsApp: 06-52868731
Email: c.rietman@sportbedrijfdeventer.nl

Partners

Fitstars is een samenwerking tussen acht sportverenigingen, fysiotherapiepraktijk Fysiodé en Sportbedrijf Deventer met als doel 50+ te enthousiasmeren om verantwoord en samen met anderen te gaan bewegen door het aanbieden van sportkennismakingsblokken van zes weken.