Wat is Fitstars?

 • Blijf fit en vitaal met keuze uit diverse sport- en beweegactiviteiten;

 • Kennismaken op verschillende verenigingen;

 • Onder begeleiding van enthousiaste en professionele begeleiders;

 • Laagdrempelig; passend bij uw fysieke mogelijkheden en niveau;

 • Door middel van fittesten krijgt u de gelegenheid uw conditie te bepalen;

 • Gezellig: gezamenlijk koffie/ thee moment;

Programma

Gedurende het jaar staat er binnen Fitstars een gevarieerd activiteitenaanbod op het programma. In 2019 kunt u gaan deelnemen aan bijvoorbeeld Dynamic Tennis of Nordic Sports. De verenigingen zijn continue bezig met het invullen van programmering. Wilt u op de hoogte blijven van het aanbod van Fitstars, kijk dan regelmatig op deze site. Het actuele programma wordt hier steeds gepubliceerd. Of stuur een mailtje naar c.rietman@sportbedrijfdeventer.nl en we houden u via mail op de hoogte.

Inschrijven kan via onderstaand inschrijfformulier.

Ook als een activiteit niet in het actuele aanbod wordt aangeboden, zijn kennismakingslessen met diverse sport- en beweegactiviteiten naar keuze mogelijk. We denken graag met u mee. Neem contact op voor een kennismaking op maat via het onderstaande formulier of onderstaande contactgegevens.

Gisteren was de laatste dag van de kennismakingscursus Nordic Sports binnen Fitstars. Het blok werd op deze zonnige...

Geplaatst door Fitstars Deventer op Maandag 8 april 2019
Door Fitstars heb ik kennis kunnen maken met een gezellige vereniging, waar ik nu wekelijks sport.

Programma najaar 2019

 • De cursus zal duurt van dinsdag 24 september 2019

  Veilig vallen, opstaan en doorgaan. In een cursus van 6 wekelijkse lessen oefent u een aantal terugkerende thema’s:
  - balans en mobiliteitsoefeningen
  - zijwaarts vallen
  - voorwaarts rollen en vallen
  - achterwaarts vallen en opstaan.
  Als u de cursus volgt merkt u een versterking van de spierkracht, verbetering van de souplesse en coördinatie van het lichaam. U leert hoe u veilig kunt vallen en weer opstaan. Ook worden er oefeningen uitgevoerd waarbij de fysieke en mentale weerbaarheid wordt versterkt. Kortom; zeker, zekerheid, zelfverzekerd en vooral lekker bewegen. Uiteraard houdt de instructeur rekening met uw fysieke mogelijkheden en kan de oefeningen op maat met u uitvoeren.

  Locatie:
  De Scheg
  Piet van Donkplein 1
  Deventer

  Data en tijd:
  6 dinsdagen vanaf 24 september 2019 van 15.00 -16.00 uur. Tussentijds instromen is geen probleem.

  Kosten: de kosten voor deelname bedragen € 7,50 voor 6 lessen

  Deelnemen? 
  Via voorafgaande aanmelding. Dit kan via

  • Het inschrijfformulier op www.fitstars.nl;

  • Via mail: c.rietman@sportbedrijfdeventer.nl

  •  Telefonisch (0570) 503930

 • Wilt u beweegactiviteiten met variatie? Maak dan kennis met sportvariatie van Avior.

  Elke week een gezamenlijke warming up, daarna volleybal en één of twee andere beweegactiviteiten, waarna wordt afgesloten met een gezamenlijk kopje koffie of thee.

   

  Locatie:  
  Sporthal Schalkhaar
  Garderegimentsweg 23
  Schalkhaar

   

  Data en tijd:
  Elke vrijdag v.a. 11 januari 2019
  Van 10.00 - 11.30 uur

   

  Aanmelden via:

  • Mieke Tip: combinatiefunctionaris@vv-avior.nl

   

 • Maak kennis met Dynamictennis bij TC Bathmen. Dynamic tennis, wordt met een lichte bal en een lichtgewicht racket gespeeld. Doordat het racket een wat kortere handgreep heeft, is het eenvoudiger te hanteren. Het spel wordt gespeeld op een veld ter grootte van een badmintonveld. Dynamictennis is gemakkelijk aan te leren, is goed vol te houden en is niet blessuregevoelig.

  U kunt nu kennismaken met Dynamictennis bij TC Bathmen. In de periode tot en met september op dinsdagochtend van 10.00 – 11.30 uur kunnen geïnteresseerden deelnemen en kennismaken. Onder begeleiding van de eigen enthousiaste clubtrainer worden verschillende partijtjes gespeeld. De vereniging wil zich vooral richten op senioren en mensen die gestopt zijn met sporten bijvoorbeeld vanwege blessure maar die nog graag een balletje willen slaan.

  In 2018 is bij TC Bathmen gestart met Dynamic Tennis en dit jaar is dat doorgezet en uitgebreid voor het gehele jaar. Daarvoor is de samenwerking gezocht met ABS Badminton. Een reden is dat beide sporten op elkaar aansluiten en elkaar vinden in een nieuwe vorm. Een andere reden voor samenwerking is dat de Badminton niet in de zomermaanden speelt en de Dynamic Tennis in de wintermaanden vrijwel stil ligt bij TC Bathmen. Vanaf oktober tot en met maart wordt er op woensdagavond in de sporthal gespeeld. Door Dynamic Tennis het gehele jaar aan te bieden kunnen leden van ABS Badminton het hele jaar toch een vergelijkbare sport beoefenen en kunnen de leden van TC Bathmen gedurende de wintermaanden gebruik maken van een of twee banen in de sporthal.

  Locatie:  
  TC Bathmen
  Anna van Lintelolaan 24
  Bathmen

   

  Data en tijd:
  April tot en met September
  Dinsdagochtend van 10.00 - 11.30 uur

  Vanaf oktober tot en met maart wordt Dynamic Tennis voortgezet in de hal bij ABS Bathmen Badminton. Zo kunt u het hele jaar door in beweging blijven.

   

  Aanmelden
  Voor informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met ABS Badminton badminton@absbathmen.nl of TC Bathmen info@tcbathmen.nl of gewoon op dinsdagmorgen komen kijken.Inschrijfformulier

Contact

Heeft u vragen over FitStars? Neem contact op met Chantal Rietman. Zij staat u graag te woord.

U kunt Chantal bereiken op:
Tel/WhatsApp: 06-52868731
Email: c.rietman@sportbedrijfdeventer.nl

Partners

Fitstars is een samenwerking tussen acht sportverenigingen, fysiotherapiepraktijk Fysiodé en Sportbedrijf Deventer met als doel 50+ te enthousiasmeren om verantwoord en samen met anderen te gaan bewegen door het aanbieden van sportkennismakingsblokken van zes weken.