Voor wie?

Maak als student kennis met het sportaanbod in Deventer en zorg ervoor dat jij door actief bezig te zijn een band krijgt met medestudenten en de stad Deventer.

Wat is Studentensport?

Het studentenaanbod is per vereniging verschillend. Neem contact op met de vereniging van jouw keuze voor informatie, aanmelden en tarieven.

 

 • Als oudste veldsportvereniging van Nederland hebben we in vele opzichten een naam hoog te houden. We zijn een club met een rijke geschiedenis, met mooie tradities maar vertalen dat direct naar het heden. Een echte familieclub die, echt waar, is opgericht door een aantal studenten in 1875. Daar voel jij je ook snel thuis. We vinden het ook prima als je met medestudenten een team vormt en bij UD komt trainen en voetballen. Een aantal teams doet dat op zaterdag en zondag al. Dan kunnen we ook afspraken maken over onze aangepaste contributie. Kom voetballen bij UD en maak kennis met een unieke club.

  Meer informatie over deze studentensport vind je hier.

 • Wie kan je beter vertellen waarom Sportclub Deventer leuk is voor studenten, dan een student zelf! We vroegen het aan Maikel. Wil jij naast je studie ook lekker (blijven) voetballen, dan ben je bij Sportclub Deventer aan het goede adres. We zijn een actieve, gezellige en moderne vereniging. Studenten trainen dit jaar op donderdagavond om 20:30 uur gratis mee met de senioren. Van harte welkom bij Sportclub Deventer!

  Meer informatie over deze studentensport vind je hier.

 • Zoek je een sociale, snelle sport die ook nog eens enorm goed is voor je conditie? Kom dan eens kijken bij de snelste racketsport ter wereld: badminton! Bij B.C. IJsselstad kan iedereen op eigen niveau badminton spelen: van absolute beginners tot competitiespelers. Badminton is een snelle sport en het houdt je in vorm. Kom eens langs en beleef hoe leuk het is!

  Meer informatie over deze studentensport vind je hier

 • Roeien langs het mooiste terras van Deventer? Na een dag hard studeren nog energie over? Zin om uit te waaien in de boot en daarna een biertje op het mooiste terras van Deventer? Dat kan bij Roei- en Zeilvereniging Daventria! De vereniging bestaat uit wedstrijdroeiers, toerroeiers, jeugdroeiers en natuurlijk is er ook plek voor roeiende studenten.

  Meer informatie over deze studentensport vind je hier.

 • Je hebt het vast al wel eens gedaan: tafeltennissen. Op de camping, op school of ergens in de buurt. Bij tafeltennisvereniging Swift (TTV Swift) ben je aan het juiste adres om recreatief of in competitieverband te tafeltennissen. TTV Swift heeft een eigen gebouw waar maar liefst 10 tafeltennistafels kunnen staan en een gezellige kantine waar je onder het genot van een hapje en drankje kunt napraten en bijkomen van de inspanningen. Wil je met een groep studenten een keer wat organiseren? Geen probleem, informeer naar de mogelijkheden.

  Meer informatie over deze studentensport vind je hier.

 • Triami is een kleine maar actieve vereniging. Wij bieden voor iedereen die aan triathlon wil doen de faciliteiten om samen te sporten. Je kunt bij ons onder deskundige begeleiding werken aan je zwem-, loop- en/of fietsconditie. Wij zijn een vereniging voor zowel de beginner als de topsporter. Ook zin om vrijblijvend samen te sporten, kom dan eens kennismaken en meedoen bij Triami. Op maandag, dinsdag- en donderdagavond kun je vrijblijvend* aanhaken bij een reguliere training.

  Meer informatie over deze studentensport vind je hier.

 • Hockey is DE studentensport bij uitstek toch? Hockey je al, of wil jij het leren of proberen? Kom dan eens kennismaken en meedoen bij de Deventer Hockey Vereniging. Waar mogelijk worden aparte studentengroepen geformeerd, zodat je altijd met leeftijdsgenoten sport. En na afloop is de bar altijd open! Naast een regulier, aantrekkelijk studententarief voor een heel jaar, komt er in overleg met Saxion ook een mogelijkheid voor het sporten per strippenkaart.

  Meer informatie over deze studentensport vind je hier.

 • Altijd al eens goed willen leren springen, sprinten of werpen? Is de tijd rijp om je conditie te verbeteren? Vind je het gezellig om te sporten in verenigingsverband? Kom dan eens kennismaken en meedoen op de Deventer atletiekbaan! Er zijn voor groepjes vanaf een stuk of zes studenten diverse clinic mogelijkheden. Zoals hardloopclinics ter voorbereiding op de IJsselloop. Ook bootcamp is mogelijk. Kosten hoeven geen belemmering te vormen om het sporten bij Daventria op te pakken.

  Meer informatie over deze studentensport vind je hier.

 • Studeren, daar komt heel wat bij kijken. Nieuwe mensen leren kennen, een nieuwe stad, misschien wel een nieuw huis. In elk geval ga je van het ene feestje naar het andere en ga je volop genieten van Deventer als studentenstad. Echt goed voor je gezondheid is dat natuurlijk niet. Maar wat nou als je die twee dingen kunt combineren? Twee tot drie keer per week helemaal los gaan tijdens de trainingen en daarnaast de gezelligheid van een vereniging. Dat kan bij Rugbyclub The Pickwick Players. Naast het harde trainen, is er voldoende tijd voor ontspanning in onze eigen Mr. Pickwick pub waar een biertje niet de hoofdprijs kost.

  Meer informatie over deze studentensport vind je hier.

 • Na het succes van het Nederlands Handbalteam is handbal een landelijk groeiende sport. Heb je altijd al gehandbald of wil je dit eens proberen en leren? Dan ben je bij SV Schalhaar aan het juiste adres. In de twee jonge seniorenteams spelen veel studenten en kan iedereen op zijn eigen niveau spelen. De twee seniorenteams trainen altijd op dinsdagavond en vrijdagavond. SV Schalkhaar is een groeiende vereniging waarin samen voor resultaat wordt gegaan, maar ook zeker plezier een hele belangrijke factor is. Naast de trainingen en wedstrijden worden er jaarlijks meerdere evenementen/activiteiten georganiseerd die bijdragen aan een breed verenigingsgevoel. Enthousiast geworden? Kom dan gezellig eens vrijblijvend meetrainen, check onze website voor meer informatie.

  Kijk op www.svschalkhaar.nl voor de precieze tijden en tarieven.

   

 • AquaFreestyle: Iedere maandagavond een avond speciaal voor vrouwen. Neem deel aan AquaJoggen, AquaFreestyle, AquaBike, AquaRelax, Buik Billen Benen, Yoga, Banenzwemmen en maak gebruik van ons IJslands Badhuis. Daarnaast kun je profiteren van extra’s zoals nagelverzorging, schoonheidsbehandeling, massage etc… Geniet van koffie, thee, vers fruit en scrubzout. Ervaren zweminstructeurs en zweminstructrices verzorgen de verschillende Aquasportlessen.

  Ladies Night: relaxed, gezellig en sportief! Recreatief zwemmen. Zwemmen wordt een spetterende beleving in het zwemparadijs van Sport- en Bewegingscentrum De Scheg in Deventer. Banenzwemmen is een ideale manier om aan de conditie te werken. Het is gezond voor het lichaam en het werkt erg ontspannend. Het wedstrijdbad van 50 meter is op diverse tijden speciaal gereserveerd om banen te zwemmen voor bezoekers vanaf 13 jaar. Bij De Scheg kun je naast inspannen tijdens sportieve activiteiten ook heerlijk tot jezelf komen en ontspannen. Binnen het zwemparadijs ligt het IJslands Badhuis 4-Elements, voorzien van diverse sauna’s, een bubbelbad, een stoombad, zonnebanken en meer. Last van gespannen spieren of een vervelende blessure? Laat je behandelen in de massagestudio.

  Recreatief schaatsen (okt - mrt): Kom schaatsen op dé overdekte kunstijsbaan van Overijssel! Krijg de schaatstechniek onder de knie tijdens de schaatslessen of kom gezellig recreatief schaatsen. En na het schaatsen kun je je heerlijk opwarmen bij de open haard in het Schaatscafé. Kunstijsbaan De Scheg beschikt over een 400 meter baan waar zowel fanatieke als beginners hun rondes over het ijs kunnen maken. Wil jij ook leren schaatsen of je techniek en/of uithoudingsvermogen verbeteren? Meld je dan aan bij Schaatsschool De Scheg. Schaatsschool De Scheg geeft cursussen, trainingen en clinics voor iedereen, van beginner tot geoefend schaatser, van hardrijder tot kunstschaatser, wat je aanvangsniveau ook is.

  Squashen: De Scheg beschikt over 5 squashbanen met verende houten vloeren. Bij de Van Wijnen squashbanen zijn kleedruimtes met douches aanwezig. Op de squashbanen mag alleen worden gespeeld op sportschoenen die niet buiten zijn gedragen en geen zwarte zool hebben. Soccer Squash is een variant op squash, gecombineerd met voetbal. Train je balbehandeling, balaanname, traptechniek en conditie op de squashbaan! Voor soccersquash hanteren wij dezelfde tarieven en voorwaarden als voor squash. Baanhuur is inclusief soccersquashbal. Vraag bij de receptie naar de spelregels.Squash clubavond. Een gezellige én sportieve avond. Maak kennis met de squashsport onder leiding van een professionele squashinstructeur. Ontmoet andere squashers, verbeter je squashtechniek en geniet na afloop van een drankje in de Wolters Blue Ocean Bar. Inschrijven vooraf niet nodig. Kijk op www.descheg.nl voor de precieze tijden en tarieven.

 • Bootcamp: Train je spiermassa, conditie en uithoudingsvermogen met Bootcamp op de donderdagavond. Onder leiding van een professionele trainer worden deelnemers fysiek goed op de proef gesteld. Tijdens Bootcamp draait het om een full body work-out in de buitenlucht. Deze buitenactiviteit wordt gecombineerd met AquaFreestyle in het (binnen)zwembad. Tijdens AquaFreestyle worden verschillende aquasporten gecombineerd. Heb jij genoeg power en doorzettingsvermogen? Dan zien wij jou snel bij Bootcamp & AquaFreestyle! 

  Kijk op www.borgelerbad.nl voor de precieze tijden en tarieven.

Contact

Heb je vragen over de sport- en beweegmogelijkheden voor studenten in Deventer? Irene Dekker vertelt je er graag meer over. Zij is bereikbaar op:

Telefoon/WhatsApp: (06) 2475 2322
Email: i.dekker@sportbedrijfdeventer.nl