Blijf fit en vitaal

Als gevolg van de maatregelen om de verspreiding van het Corona virus tegen te gaan, zijn veel sport- en beweegactiviteiten geannuleerd  en  het  advies  is  om zo  min  mogelijk  de  deur  uit  te  gaan.  Maar het is geen reden om letterlijk stil te gaan zitten. Door stilzitten verslechtert  de weerstand  en  dat  is  precies wat u nu niet wilt. Er zijn genoeg andere mogelijkheden om actief te blijven, wandelen, fietsen is allemaal nog mogelijk. Houdt hierbij wel rekening met de gestelde maatregelen: ga niet in groepen en houdt voldoende (minimaal 1.5m) afstand. Maar ook thuis kunt u gemakkelijk in beweging blijven. Diverse organisaties ondersteunen hierin door het maken van online lessen en overzichten met laagdrempelige en toegankelijke oefeningen om fit en vitaal te blijven. We maken het nu nog makkelijker door verschillende initiatieven te bundelen in één overzicht en u te inspireren aan de slag te gaan!

 

 

 

Beweegbingo

Tijdens de coronacrisis hoef t u thuis zeker niet stil te zitten. Sportbedrijf Deventer heeft de beweegbingo uitgebracht om lekker te bewegen. Deze beweegbingo's worden samen met sportverenigingen en (top)sporters uit de gemeente Deventer gemaakt. De bingokaart voert u als volgt per dag uit:

  • Maandag: Onderste en bovenste rij
  • Dinsdag: Linker en rechter rij
  • Woensdag: Een kruisteken (X)
  • Donderdag: Een plusteken (+)
  • Vrijdag: Volle kaart

Stoelgymnastiek met Marit

Movido uit Deventer heeft een aantal leuke oefeningen die makkelijk op de stoel zijn te doen. Wij hebben twee filmpjes voor u om lekker even mee in beweging te komen.

Marit van Movido uit Deventer geeft een oefeniging stoelgymnastiek. Doe gezellig met haar mee!

De beweegposter

Kenniscentrumsport, FNO en Vilans ontwikkelden een beweegposter met oefeningen die u makkelijk thuis kunt uitvoeren. Door op de onderstaande afbeelding te klikken kunt u meteen van start.

 

Nederland in Beweging

Met niet aflatend enthousiasme stimuleren Olga Commandeur en Duco Bauwens elke Nederlander om mee te bewegen! Kijkers kunnen door mee te doen aan de oefeningen al de helft van de dagelijkse norm van 30 minuten gezond bewegen behalen. Nederland in Beweging is elke ochtend op tv te zien, maar via maxvandaag kunt u de afleveringen ook terugkijken en meedoen op een tijd dat het u schikt.

TOPFIT

De Dirk Kuyt Foundation heeft een nieuw concept ontwikkeld dat sporten voor iedereen mogelijk maakt. Met TOPFIT kan iedereen sporten, waar je ook bent en wanneer je maar wilt! Bekijk de filmpjes en doe mee!