Smakelijk sportief: geitenkaaslasagne
Onder de noemer ‘Smakelijk sportief’ vind je op Sport.nl elke week een smakelijk én sportief recept. Deze week: geitenkaaslasagne. Heerlijk voor in de herfst, een zeer complete hoofdmaaltijd. Zo zit de spinazie, net als andere groene bladgroenten, boordevol kalium, calcium en ijzer. Eet smakelijk!
Ingrediënten
70 gram lasagnebladen
300 gram verse spinazie
5 ml olijfolie
30 gram rode ui, fijngesneden teentje knoflook, fijngesneden
100 gram tomaat, in kleine blokjes
10 gram verse basilicum, fijngesneden
100 gram gezeefde tomaat
Peper en zeezout naar smaak
60 gram geitenkaas, in plakken met de kaasschaaf
Bereidingswijze
• Leg de lasagnebladen in koud water en verwarm de oven voor op 150 graden.
• Verhit de wok zonder vetstof en roerbak de spinazie totdat de blaadjes zijn geslonken.
• Haal de spinazie uit de wok.
• Verhit de wok met de olijfolie.
• Bak de ui, knoflook, tomaat en basilicum circa 3 minuten.
• Voeg de gezeefde tomaat toe, samen met de peper en het zeezout naar smaak.
• Neem een eenpersoonsovenschaal en leg twee lasagnebladen naast elkaar. Vanaf dit moment ga je de producten op elkaar stapelen.
• Verdeel iets van het tomatenprutje over de lasagnebladen.
• Leg op ieder lasagneblad een plak geitenkaas.
• Plaats daarop een beetje spinazie en leg de volgende lasagnebladen daar weer op.
• Herhaal dit twee keer.
• Snij de laatste plakjes geitenkaas in reepjes en leg ze er in een ruit bovenop.
• Laat de lasagne in de voorverwarmde oven circa 45 minuten bakken.
Bereidingstijd
15 minuten bereiden en circa 45 minuten afbaktijd
Voedingswaarde
Energie: 501 kilocalorieën
Eiwit: 24 gram
Vet: 16 gram
Koolhydraten: 66 gram
Voedingsvezels: 8 gram
Kookweetje
Lasagnebladen even laten weken in koud water stimuleert het gaarwordingsproces. Dit gerecht kun je heel gemakkelijk een dag van tevoren maken. Bewaar de lasagne dan in de koelkast en bak deze de volgende dag af. Eenmaal afgebakken is de geitenkaaslasagne ook goed koud te eten, bijvoorbeeld als lunch voor de volgende dag. Maar let op: in dat geval dien je de lasagnebladen dus niet voor te weken.
Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord, ISBN 978-90-5472-176-5
Foto: Michel Zoeter
Publicatiedatum: 20-10-2014