Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? In onderstaand overzicht vind je een aantal vragen en bijbehorende antwoorden die vaak worden gesteld. Zit jouw vraag er niet bij, neem dan contact op via info@sportindeventer.nl 

Over Sport in Deventer

Sport in Deventer is het online platform waar jij jouw sport- of beweegactiviteit kunt zoeken, vinden en boeken. Maak kennis met de sport- en beweegaanbieders en hun activiteiten in de stad. En blijf op de hoogte van  sportevenementen en -activiteiten. 

Sport in Deventer is een initiatief van Sportbedrijf Deventer en Gemeente Deventer en wordt mede mogelijk gemaakt door NOC*NSF

Als je een specifieke activiteit zoekt, maar die op dat moment niet aangeboden wordt via het platform, kun je altijd zoeken op "sportclubs". Er is mogelijk een sportclub die de door jou gewenste activiteit wel aanbiedt. Of neem contact op met de wijkmakelaar sport en bewegen. Ook zij kan je verder helpen naar een passende sport- of beweegaanbieder. 

Jazeker, kan dat! Neem daarvoor contact op met de betreffende sportclub.

Het sportprofiel

Een sportprofiel moet je aanmaken om een sportactiviteit te kunnen boeken.

Met jouw sportprofiel kan je jezelf (en anderen, bijvoorbeeld eigen kinderen) inschrijven voor een sportactiviteit in Deventer. Daarnaast kan een sportclub na jouw inschrijving contact met je opnemen over je aanmelding.

  1. Klik rechtsboven op 'Login'.
  2. Klik vervolgens op 'Nog geen account? Registreer'.
  3. Daar vul je jouw gegevens in en ga je akkoord met de algemene voorwaarden.
  4. Vervolgens klik je op 'Registreer' en dan heb je een sportprofiel aangemaakt.
  5. Boek direct jouw activiteit en we wensen je alvast veel plezier!
  1. Kies een sportactiviteit uit die jouw kind graag wil doen.
  2. Klik dan op 'Boek deze sportactiviteit'.
  3. Dan verschijnt er een pop-up venster waarin je voor jouw kind kunt boeken.
  4. Vul de voornaam en de leeftijd in en je kunt de sportactiviteit definitief boeken!

Activiteiten boeken

Nadat je een sportactiviteit of lesreeks hebt gevonden waaraan je wilt deelnemen, klik je op 'boeken'. Op de volgende pagina kan je invullen voor wie je wilt boeken, bijv. voor jezelf, jouw kinderen of iemand anders. Nadat je de benodigde gegevens hebt ingevuld, kan je jouw boeking bevestigen. Je krijgt een bevestigingsmail van jouw boeking.

Als je nog niet bent ingelogd en je een sportactiviteit wilt boeken of bewaren, wordt automatisch aangegeven of je wilt inloggen of registreren. Als je op 'registreren' klikt kom je vanzelf in het registratiescherm om een Sportprofiel aan te maken. Daar vul je jouw gegevens in en ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden.

Een andere manier om in het registratiescherm te komen is daar rechtsboven op 'Login' te klikken. Klik vervolgens op 'Nog geen account? Registreer! 

Heb je een leuke activiteit gevonden, Maar toch nog wat vragen? Klik dan op "meer info" bij de activiteit. Is het daarna nog niet helemaal duidelijk? Bij de informatie staan ook de contactgegevens van de sportclub. Die kun je gebruiken om meer informatie in te winnen. Bij het reserveren van een sportactiviteit of lesreeks vind je ook de contactgegevens van de sportclub in de bevestigingsmail. 

Of activiteiten doorgaan in coronatijd is afhankelijk van de maatregelen en de beweegaanbieder om binnen de maatregelen activiteiten aan te kunnen bieden. Staat er een activiteit op en twijfel je, neem dan met de sport- en beweegaanbieder contact op. In principe krijgen alle sportaanbieders het advies om de activiteiten te annuleren als ze niet doorgaan. 

Je kunt jouw sportactiviteit of lesreeks wijzigen en annuleren in je sportprofiel. Nadat je bent ingelogd op Sport.nl, klik je op 'mijn boekingen'. Hier kun je jezelf uitschrijven voor de geboekte sportactiviteit of lesreeks of de reservering wijzigen. Dit kan kosteloos tot 48 uur van tevoren, na die tijd zijn de kosten voor je eigen rekening. Wij storten de inschrijfkosten, min de transactiekosten van €0,99 terug op je rekening binnen 14 werkdagen.

Mocht het voorkomen dat de sportaanbieder jouw sportactiviteit annuleert, dan nemen zij contact met jou op over wanneer deze wel kan doorgaan. Mocht je de les niet kunnen inhalen, dan ontvang je het geld binnen 14 werkdagen retour gestort.

Dat zijn de kosten die de deelnemer niet via het platform betaalt, maar op de sportclub afrekent. Dit kan zijn wanneer een club vindt dat je achteraf na een lessenreeks mag betalen in plaats van vooraf. Of wanneer er bijvoorbeeld voor (verhuur) materialen kosten in rekening worden gebracht die op de club moeten worden voldaan. 

Je kan kiezen om in de wachtrij te staan wanneer een activiteit volgeboekt is. Stel dat er vervolgens meer plek vrij wordt gemaakt, of iemand anders annuleert, dan krijg je een mailtje, zodat jij deze plek kan innemen. Let op: het is alleen een attentie voor een vrijgekomen plek. Je wordt nooit vanuit de wachtrij automatisch ingeschreven als er een plek vrij is gekomen. Hiervoor zul je je zelf nog wel moeten inschrijven. 

Staat jouw vraag er niet bij?
Mail deze dan naar Sport in Deventer support.
Deze wordt dan z.s.m. beantwoord.