Smakelijk sportief: Hollandse nieuwe met boekweit en bietjes
Onder de noemer ‘Smakelijk sportief’ vind je op Sport.nl elke week een smakelijk én sportief recept. Vanwege de opening van het haringseizoen over enkele dagen is dat deze week: Hollandse nieuwe met boekweit en rode bietjes. Heel gezond! Haring bevat namelijk zeer veel omega-3-vetzuren, ideaal voor het herstel van spier- en bindweefsel. Happen maar!
Ingrediënten
150 ml water
1 theelepel kruidenbouillon
75 gram boekweit
1 eetlepel honing
1 eetlepel balsamicoazijn
200 gram gekookte rode bieten (kant en klaar in vers vacuüm), in blokjes gesneden
1⁄2 appel, in blokjes
20 gram ui, gesnipperd
1 zoute haring, in grove repen gesneden
Bereidingswijze
- Breng het water met de kruidenbouillon aan de kook en laat de boekweit in 15 minuten zachtjes garen met de deksel op de pan.
- Roer de honing met balsamicoazijn glad.
- Voeg de rode bietjes, ui, appel en boekweit toe.
- Meng alles goed door elkaar.
- Voeg als laatste de haringrepen toe.
Bereidingstijd
30 minuten
Voedingswaarde
Energie: 588 kilocalorieën
Eiwit: 32 gram
Vet: 13 gram
Koolhydraten: 85 gram
Voedingsvezels: 12 gram
Kookweetje
Haring bevat niet alleen veel omega-3-vetzurenm het is ook rijk aan vitamine D.
Wil je het geheel wat smeuïger maken? Voeg dan 2 eetlepels magere kwark toe.
Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord, ISBN 978-90-5472-176-5
Foto: Michel Zoeter
Publicatiedatum: 15-06-2015