Smakelijk sportief: Chinese kip en tomatensoep
Onder de noemer ‘Smakelijk sportief’ vind je op Sport.nl elke week een smakelijk én sportief recept. Deze week: Chinese kip en tomatensoep. Een maaltijdsoep die niet zwaar op de maag ligt en zowel voor als na het sporten gegeten kan worden. Of gewoon ter vervanging van de lunch. Eet smakelijk!
Ingrediënten
50 gram mie
10 ml olijfolie
120 gram kipfilet, in reepjes
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
1 theelepel sambal badjak (naar smaak)
200 gram Chinese roerbakgroenten
1 eetlepel honing
2 eetlepels ketjap manis
250 ml gezeefde tomaten uit pak
125 ml water
Bereidingswijze
- Kook de mie 8 minuten in ruim kokend water en gooi in een vergiet.
- Verhit de olijfolie in de wok.
- Bak de kipfiletreepjes in 2 minuten om en om.
- Doe vervolgens de knoflook en sambal erbij en laat dit 1 minuut zachtjes doorsmoren.
- Voeg de Chinese roerbakgroenten toe en wok dit 1 minuut om en om.
- Doe de honing, ketjap, gezeefde tomaten en het water erbij en breng aan de kook.
- Voeg de gaargekookte mie toe.
Bereidingstijd
20 minuten
Voedingswaarde
Energie: 548 kilocalorieën
Eiwit: 40 gram
Vet: 14 gram
Koolhydraten: 66 gram
Voedingsvezels: 3 gram
Kookweetje
Gebruik als vleesvervanger quornblokjes, tofu of ei-omeletreepjes.
Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord, ISBN 978-90-5472-176-5
Foto: Michel Zoeter
Publicatiedatum: 21-09-2015