Smakelijk sportief: tortilla met tartaar en spitskool
Onder de noemer ‘Smakelijk sportief’ vind je op Sport.nl elke week een smakelijk én sportief recept. Deze week: tortilla met rundertartaar en spitskool. Qua kleur een prachtig herfstgerecht, qua smaak altijd goed... Eet smakelijk!
Ingrediënten
100 gram rundertartaar
5 ml olijfolie
1 teentje knoflook, fijngesneden
150 gram spitskool, gesneden en panklaar 100 gram wortel, in reepjes
Peper en zeezout naar smaak
2 zachte tortilla’s
75 ml tacosaus
Bereidingswijze
- Verhit de wok zonder toevoeging van vet.
- Bak de tartaar op hoog vuur droog in de wok, rul de tartaar los tijdens het bakken.
- Neem de tartaar uit de wok als hij gaar is.
- Verhit de olijfolie in de wok.
- Voeg de knoflook, spitskool en wortel toe en roerbak op hoog vuur. De spitskool dient nog knapperig te blijven. Voeg peper en zeezout naar smaak toe.
- Meng de tartaar door het spitskool-wortelmengsel.
- Leg de tortilla open op een groot bord. Schep het gerecht over de tortilla en klap deze dubbel.
- Serveer met de tacosaus.
Bereidingstijd
20 minuten
Voedingswaarde
Energie: 516 kilocalorieën
Eiwit: 38 gram
Vet: 14 gram
Koolhydraten: 60 gram
Voedingsvezels: 11 gram
Kookweetje
De spitskool is lichter verteerbaar als deze rauw of roergebakken is ten opzichte van wanneer je deze kookt. Voor de tacosaus is gekozen voor een kant-en-klaarproduct op basis van pure tomaten, uien en chilipepers, zonder overige toevoegingen.
Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord, ISBN 978-90-5472-176-5
Foto: Michel Zoeter
Publicatiedatum: 12-10-2015