In het bedrijfsleven zag Dekker de impact als er aandacht komt voor het welzijn van medewerkers. “Als mensen lekker in hun vel zitten, zie je dat terug in hun functioneren. Ze worden vrolijker, productiever en werken beter samen. Toch zijn veel mensen zo druk dat ze geen tijd vinden om structureel in beweging te komen. Met bedrijfssport zitten wij heel dicht op de werkvloer waardoor praktische belemmeringen weggenomen worden. Niet alleen voor sporten & bewegen, maar voor alle aspecten van gezonde leefstijl met aandacht voor samenwerking, teambuilding, mentale fitheid en balans. Wij noemen dit Body, Brain, Being, Balance en Business. Iedere ondernemer kan bij ons aankloppen om samen een plan te maken.”

Hoe ziet zo’n plan eruit?

“Er zijn veel sportverenigingen in Deventer, tal van sportevenementen en een scala van mogelijkheden rondom gezonde leefstijl. Voor ondernemers is het lastig om in dat woud van activiteiten de weg te vinden als je iets wilt doen aan de vitaliteit van de mensen in jouw bedrijf. Dat geldt voor kleine en grote bedrijven. Wij kennen de verenigingen, weten welke evenementen er zijn en hebben de kennis en het netwerk om maatwerk te leveren. Wij maken ondernemers wegwijs door samen op een rij te zetten welke activiteiten en evenementen bij hun bedrijf passen.” 

Samen met collega’s?

“Wat gebeurt er als je een ochtendoverleg combineert met zwemmen en een gezond ontbijt? Of samen gaat hardlopen om de werkdag af te sluiten? We zien zoveel leuke en fanatieke bedrijfsteams ontstaan. Zo ook bij de Gezondheidsdienst voor Dieren: “Je voelt je trots als je samen over de eindstreep gaat en leert elkaar op een heel andere manier kennen. We zien dit positief terug op de werkvloer.”

Wat vind jij zelf het leukste evenement om aan mee te doen?

“Op 20 september organiseren we de Bedrijfsbattledag. Op vrijdagmiddag ga je met een team collega’s in vijf sportieve activiteiten van steeds een half uur de strijd aan met andere bedrijven. Zo’n evenement heeft alles in zich wat wij met bedrijfssport en vitaal werken willen bereiken. Mensen komen samen in beweging, doen nieuwe ervaringen op en je ontmoet ondernemend Deventer. En nee, je hoeft hiervoor geen fanatiek sporter te zijn. Met een slimme mix in je team van fysiek talent, denkkracht en creativiteit maak je een heel goede kans om de battles te winnen!”

Fitste bedrijf van Deventer

Er gebeuren al heel mooie dingen in Deventer. Wij willen dit graag laten zien en anderen inspireren. Daarom zijn we op zoek naar het Fitste Bedrijf van Deventer. Iedere ondernemer, groot of klein die al veel doet of aan de slag wil met vitaliteit en de titel Fitste bedrijf van Deventer 2019 in de wacht wil slepen, kan zich aanmelden bij Sportbedrijf Deventer. Bel of mail Irene Dekker.

Klik hier voor alle informatie over Bedrijfssport.

BRON: MKB Magazine april 2019

  • Datum: 25-04-2019

Lees ook