Stelling: Er zijn niet veel mensen die geboren worden met een fysiologie om een grote ronde te winnen. Dumoulin: “ik geloof niet dat ik zoveel bijzonderder ben dan iemand anders. Ik denk dat het ook een combinatie van mentaal en fysiek is. Eigenlijk is het winnen van een grote ronde gewoon een grote puzzel. Voeding, voorbereiding, training, rusten en nog veel meer. En ik ben verdorie heel goed in het oplossen van die puzzel"! (bron: de Stentor).

Voor eenzelfde puzzel staan jij en ik ook iedere dag. Wij hoeven dan wel geen grote ronde te winnen, maar gaan wel iedere dag de wedstrijd aan. Thuis, op ons werk, voor onze missie en onze doelen. Het lukt ons alleen om de wedstrijd te winnen als de puzzel klopt. Wanneer je je fit voelt. In balans bent en gelukkig bent met je keuzes en met wie je bent. Hoe goed ben jij in het oplossen van die puzzel?

Tom Dumoulin: "Ik ben verdorie heel goed in het oplossen van die puzzel"!

Het scheelt al heel veel dat je door hebt welke puzzelstukjes er zijn om fit te worden. Deze zijn heel gemakkelijk onder te verdelen in 5 stukken, de 5 B’s: Body, Brain, Balance, Being en Business. Wanneer je fysiek goed voor jezelf zorgt (Body) en mentaal sterk bent (Brain) is het gemakkelijker om de balans te vinden en te houden (Balance). Vraag je ook af of je doet wat je wilt doen en bent wie je wilt zijn. Hoe gaat het met je in relatie tot anderen, je sociale netwerk, je collega’s? Als ook dit element (Being) op orde is heb je alles in huis om de wedstrijd te winnen en succesvol te zijn (Business).

Dit lijkt een moeilijke puzzel. Mijn ervaring is dat mensen alles al in huis hebben om succesvol en gelukkig te zijn. Soms moet je er even naar zoeken. De ene puzzel is nu eenmaal makkelijker te leggen dan de ander. Je hoeft het ook niet allemaal alleen te doen en uit te zoeken. Speciaal voor bedrijven die hun medewerkers willen helpen met het vinden van de puzzelstukjes, heeft Sportbedrijf Deventer 1 onafhankelijk loket ingericht, waar je alles vindt wat er in Deventer te doen is omtrent vitaal werken. Neem hier een kijkje, doe inspiratie op en kom in actie. Dan maken we samen de puzzel en je zult ervaren dat er ook een Tom Dumoulin in jou en je medewerkers schuilt!

Veel plezier met het kijken naar de Giro, natuurlijk wensen we Tom Dumoulin heel veel succes.

Irene Dekker
Bedrijfssport Sportbedrijf Deventer

  • Datum: 13-05-2019

Lees ook