Sportclub Deventer groeit als kool

Voorzitter Robert Berends verwacht dat Sportclub verder groeit. Vlakbij sportpark Zandweerd verrijst op korte termijn een nieuwe woonwijk, met minimaal 120 woningen (kavels) en appartementen. ,,Het extra kunstgrasveld en meer aantal kleedkamers zijn nodig om met het huidige aantal leden goed uit de voeten te kunnen. Tegelijk kunnen we verder groeien.’’

Sp. Deventer is met ruim 600 leden nu de derde club van Deventer, na Schalkhaar en Colmschate, en zag in tien jaar het ledenaantal ongeveer verdriedubbelen.

Volgens Berends zijn er meerdere verklaringen voor de groei. De club plukt de vruchten van veel aandacht voor de jeugdafdeling, met uitgebreid kader en goede faciliteiten. Dat spreekt zich rond en zorgt inmiddels ook voor een natuurlijke aanwas, waarbij vriendjes op school elkaar aansteken. ,,Leden komen niet meer alleen vanaf de Zandweerd, qua jeugd overigens een stabiele wijk, maar ook uit de binnenstad en andere delen van Deventer. ’’ De introductie van vrouwenvoetbal rond 2017 leverde honderd dames en meisjes als leden op. Het een jaar of zeven geleden grondig vernieuwde sportcomplex, waar ook Sallandia speelt, gaf een impuls.

De financiering voor de nieuwe tribune is nog niet helemaal rond, maar Berends ziet geen problemen. Geld komt van leden, gerekend wordt op een bijdrage van een of meerdere fondsen en leden steken de handen uit de mouwen. Het extra kunstgrasveld, mede dankzij een kleine vijf ton van de gemeente, is vanaf medio september te bespelen. De gemeente ziet Sportclub als een vitale en voorbeeldvereniging; voldoende leden, stevig kader, stabiel beleid en maatschappelijk betrokken bezig.

Extra capaciteit is broodnodig omdat sinds augustus een strook aan de zuidkant van het sportcomplex niet meer in gebruik is. De (oefen)velden daar worden onderdeel van de nieuwbouw van de Tuinen van Zandweerd. De rest van de huizen komt op het naastgelegen gebied van de vroegere kunstijsbaan en gesloopte sporthal. Bebouwing van de ijsbaan kan slechts deels door de geurcirkel van de rioolwaterzuivering, die vlakbij ligt.

 

Bron: De Stentor, 2-9-2019

Publicatiedatum: 02-09-2019