Het Coronavirus brengt ons in een ongekende situatie en het moet nog maar blijken hoe ver wij worden beperkt in onze bewegingsvrijheid. Lastig, maar stel nu dat u een eenzame oudere bent. U komt in deze tijden de deur niet uit. Het vaste rondje supermarkt, de kaartclub, koorbijeenkomsten, maar ook familiebezoek, het zit er allemaal even niet in. Wij willen proberen met ” Allen tegen eenzaamheid’ daar een oplossing voor te bieden.

Het idee is simpel...

Door de doelgroep een voorgeprogrammeerde tablet ter beschikking te stellen kunnen zij contacten blijven onderhouden. UwCompaan levert een kant en klaar oplossing voor dit doel. Een aantal verzorgingstehuizen maakt al gebruik van tablets en hun ervaringen zijn positief. 

Hoe kun je als vereniging meedoen?

Je kunt als vereniging of bijvoorbeeld als teams van een vereniging donaties doen op de website 'allen tegen eenzaamheid'. Je stelt dan een bedrag beschikbaar die de organisaties gebruikt voor de aanschaf van tablets. Het eerste team van SV Helios heeft bijvoorbeeld al een donatie gedaan. Naast SV Helios, ondersteunt ook AV Daventria 1906 dit initiatief al. Klik hier om als vereniging of team te doneren.

  • Datum: 07-04-2020

Lees ook