Deventer is de sportiefste stad van Overijssel!

Deventer staat in de de Sportatlas voor Gemeenten 2020 dus op een prachtige 9e plaats. Een mooie bevestiging dat Deventer op sportgebied op de goede weg is.

Rij op een willekeurige dag een langs de IJssel. Vanaf het Pothoofd tot aan het tennispark van Drijver's TC, overal zie je mensen sporten. Van hardlopen tot wielrennen, van bootcamp tot roeien. Alleen al als je dit kleine stukje Deventer hebt, zie je hoeveel unieke sporten en hoeveel unieke sportaccommodatie en plekken we hebben. Hoe heerlijk is het om te sporten langs de IJssel, hoe prachtig zijn de watersportaccomodaties van Daventre Portu, R&ZV Daventria en de Deventer Kano Vereniging.

Nieuw sportaanbod

Niet alleen de sportlocaties in Deventer zijn prachtig, ook hebben we in de gemeente een breed pallet aan sportaanbod. Afgelopen jaren zijn er nieuwe trendy sporten bij gekomen zoals padel (te beoefenen bij Padel Deventer en TC Colmschate) en diverse beachsporten bij onder andere ABS in Bathmen, SV Helios, Avior en DSC Diepenveen.

Sportaanbieders gaan bij het sportaanbod ook steeds meer buiten de grenzen van het traditionele sporten kijken waardoor mooie nieuwe initiatieven ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan SV Helios waar je van oudsher een lekker potje kunt voetballen. Tegenwoordig kun je daar veel meer en behoren ook bootcamp, beachvolleybal en beachsocces tot de mogelijkheden!

Ook komende periode komt er in Deventer weer mooi nieuw sportaanbod bij. Zo participeren een aantal sportverenigingen in het project Excite voor jeugd tussen de 13 en 18 jaar. Daarnaast start in 2020 ook het volgende sportaanbod:

  • Runningtherapie bij AV Daventria 1906 (atletiek op een laagdrempelige manier)
  • SwimSlim bij De Scheg (voor mensen die op gezond gewicht willen komen)
  • Oldstars Tennis bij TC Salland (voor senioren)
  • Oldstars Hockey bij de Deventer Hockey Vereniging (voor senioren)

Kortom; er is voor iedereen wat te doen op sportgebied in Deventer! Wil je het volledige artikel uit Trouw lezen? Klik hier om naar de website van Trouw te gaan.