Fietsroutes

Wil je erop uit met de race-, gravel-, MTB of de gewone (elektrische) fiets? Ben je jong, oud, groot, klein? Er is voor iedere fietser wat wils! Diverse organisaties en websites bieden routes die je vooraf kunt downloaden. We hebben er een aantal op een rij gezet.

Fietsen tijdens de lockdown
Let op, voor dat je er op uit gaat, nog even dit:
Hou ook tijdens het fietsen rekening met de maatregelen tegen corona. Per 18 december 2021 geldt onder andere het volgende:

  • Buitenshuis geldt een maximum groepsgrootte van 2 personen vanaf 13 jaar. Bijvoorbeeld in de stationshal, een winkelcentrum of op het strand. Er geldt een uitzondering voor mensen die op 1 adres wonen.
  • Georganiseerd buiten in de openbare ruimte sporten is ook na 17.00 uur toegestaan. U bent dan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand, exclusief instructeur. U kunt dus bijvoorbeeld samen fietsen, hardlopen, bootcampen of fitnessen in het park.
  • Voor alles geldt, gebruik je gezond verstand en handel volgens de maatregelen. Raadpleeg de uitgebreide informatie www.rijksoverheid.nl


In de buurt.nl
In Nederland springen we dan graag op de (al dan niet elektrische) fiets. We worden omringd door prachtige natuur en er zijn dan ook heel veel leuke fietsroutes bij Deventer te vinden! In de buurt selecteerde er zes die je als Deventenaar écht gefietst moet hebben. Voor elke fiets geschikt. 
(Van: www.indebuurt.nl)

Komoot
Komoot is voor miljoenen mensen de sleutel tot het beleven van avonturen in de buitenlucht. Van de onverschrokken avonturier en de ervaren mountainbiker, tot de beginner die net zijn eerste racefiets heeft gekocht, Komoot maakt het vinden, plannen en beleven van outdoorervaringen makkelijk voor iedereen. Voor elk type fietser en routes in alle afstanden zijn hier terug te vinden. Een selectie voor de omgeving Deventer vind je hier
(Van; www.komoot.nl)

ANWB knooppuntenroutes
Met de vernieuwde ANWB Fietsknooppuntenplanner plan je gemakkelijk je eigen fietsroute van knooppunt tot knooppunt. Eerder bewaarde routes vind je eenvoudig terug in je account en in de planner. Handig dus ook als een route "voor herhaling vatbaar is". 
(Van: www.anwb.nl)

WSV De Zwaluwen
De Zwaluwen, de fietsvereniging uit Deventer heeft diverse routes voor de race-, gravel- en MTB fietser op de website gepubliceerd. GPX Bestanden die je makkelijk op de fietscomputer kunt downloaden. Kijk op HOME - WSV de Zwaluwen Deventer Heb je een route gefietst en heb je de smaak te pakken? Laat De Zwaluwen dan weten wat je ervan vond en/of sluit je aan bij de vereniging! Alle informatie vind je op de website van De Zwaluwen. 
(www.dezwaluwendeventer.nl)

Veel fietsplezier!