Beweegroutes in Deventer

In de gemeente Deventer zijn verschillende beweegroutes waarbij je zelf lekker kunt bewegen en verschillende oefeningen kunt doen. Zo liggen er bijvoorbeeld leuke routes in het Zandweteringpark en op het bedrijventerrein Kloosterlanden.

Een initiatief van omliggende sportverenigingen, Kindcentrum Kei13 en vrijwilligers uit de wijk. De 3 beweegroutes van 1 km, 3 km en 5 km nodigen uit om op een sportieve manier met elkaar in contact te komen, samen te wandelen, te hardlopen, jezelf of elkaar uit te dagen en het plezier van sport en bewegen te beleven. De routes zijn vrij toegankelijk voor iedereen van jong tot oud en voor elk niveau. De 1 km route is voorzien van obstakels, de 3km en 5km lopen ook via mooie bospaadjes.

 

Kruip jij het liefst direct of nog tijdens de lunch terug naar je werkplek? Speciaal voor jou zijn er 3 lunchwandelingen gemaakt op bedrijvenpark Kloosterlanden (Hanzepark). De smoesjes ‘’maar ik heb zoveel werk liggen’’ en ‘’er zijn geen leuke routes in de buurt’’ zijn vanaf nu om te draaien naar redenen om juist naar buiten te gaan.

Even de Benen strekken
Bewegen bevordert je gezondheid en verlaagt de kans op o.a. hart- en vaatziekten. Daarnaast zorgt wandelen voor productiviteit, ontspanning én stimuleer het creativiteit. Zo heb je in een mum van tijd je dagelijkse beweging gehad! Kortom: er kleven alleen maar voordelen aan wandelen tijdens je lunchpauze. Dus zeg je werkplek maar ‘’tot straks’’ en strek die benen!