Loop je Lichter | AV Daventria '06

Impluz, preventie afdeling van GGZ instelling Dimence, organiseert in samenwerking met AV Daventria 1906 de trainingsgroep “Loop-je-lichter”. Het aanbod is gebaseerd op running therapie. Loop je lichter is hardlopen op ieder niveau om te werken aan psychische klachten zoals piekeren, somberheid, gevoelens van angst en spanning, onzekerheid of stress. Uit onderzoek blijkt dat hardlopen veel mensen helpt om zich lekkerder te voelen. Direct na de training door de ontspanning en afleiding en op lange termijn door het effect van de vrijgekomen endorfine op het brein.

De loopleiders zorgen ervoor dat de training aansluit bij je conditie en helpen je om het trainen vol te houden. Het gaat bij de loopgroep niet om presteren, maar om je door inspanning te ontspannen. Verder is het zo dat Daventria op veel manieren rekening houdt met de kwetsbaarheid van deelnemers aan Loop je lichter. Dit houdt oa in dat er geen andere trainingsgroepen aanwezig zijn. Hiermee proberen ze het gevoel van veiligheid onder de deelnemers zo hoog mogelijk te houden. Verder zijn onze trainers opgeleid in de basispsychiatrie. Heel belangrijk, omdat ze daarmee zowel een signalerende als ook coachende rol goed kunnen vormgeven. De loopgroep is laagdrempelig, er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en gezelligheid. Er is geen basisconditie vereist, iedereen kan trainen op zijn eigen niveau. 

Wanneer: maandag- en donderdagmiddag van 16:00 – 17:00 uur 
Waar: atletiekbaan van sportpark Keizerslanden (achter het Borgelerbad)
Kosten: € 30- per half jaar. 
Meer informatie: info@impluz.nl | 0570-604900 | of via de website: https://www.impluz.nl/training/loop-je-lichter-deventer-doorlopend