Sport en bewegen met Zorg

Voor sport- en zorgaanbieders

Steeds meer organisaties en initiatieven slaan de brug tussen sport en zorg. Zo zijn er in Deventer al een aantal verenigingen actief op dit gebied. Mooie voorbeelden zijn de samenwerking tussen AV Daventria ’06 en Impluz die runningtherapie bieden aan mensen met psychische klachten. Of de samenwerking tussen Carinova en de BUDO vereniging die aansluiting hebben gevonden in hun aanbod “In balans” en “Zeker Bewegen”. Verbindingen die een bijdrage leveren aan de sportparticipatie en meer bewegen van inwoners met een zorgvraag. Ben je een sport- of beweegaanbieder of werkzaam in de zorg en wil je ook de samenwerking aangaan en verbinding leggen met de sport of zorg? Neem dan contact op met de wijkmakelaar Sport en Bewegen. 

Voor inwoners

Ben je op zoek naar een sport- en beweegactiviteit, maar heb je een steuntje in de rug nodig? Omdat je misschien medische klachten hebt of aan het herstellen van een blessure of klacht. Ook voor jou is er sport- en beweegaanbod. Diverse aanbieders in de stad bieden beweegactiviteiten met zorg aan. Laagdrempelig, vertrouwd en persoonlijk. Denk bijvoorbeeld aan Loop je lichter van atletiekvereniging Daventria voor mensen met psychische klachten. Of Hart in Beweging die wekelijks op meerdere momenten divers sportaanbod biedt voor (ex)hartpatiënten.
Neem eens een kijkje in het activiteitenoverzicht. Staat het aanbod dat je zoekt er niet bij, of heb je andere vragen? Neem dan contact op met de wijkmakelaar Sport en Bewegen.  


Chantal Herms

Chantal Herms

Wijkmakelaar Sport en Bewegen
E-mail: c.herms@sportbedrijfdeventer.nl
Tel: (06) 52 8687 31

Logo